30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Delvis skyet 1
ordfører gudleif_145x143

Adventstid.

Kvelder med flammende nordlys og stjerneklar himmel har denne adventstiden gjort at mange av oss har latt være å legge seg til å sove i rimelig tid. Kanskje har noen av oss vært litt trette når vekkerklokka har kimt om morgenen, men hva gjør vel det når vi oppleve ei slik adventstid. Julen er like om hjørnet. Da blir det tid til å hvile ut.

Sist lørdag, på Luciadagen, var jeg på Måsøy Historielags arrangement i museet. Her ble det laget gammeldags juletre av einer som barna pyntet før vi sammen gikk rundt treet og sang julesanger. En riktig hyggelig opplevelse.

Mandag hadde vi besøk av rådmannen i Hammerfest og to av hans medarbeidere fra teknisk sektor. Som dere sikkert er kjent med har vi svært liten bemanning på teknisk etat, og i denne forbindelse satte vi oss sammen for å se om Hammerfest kommune kan hjelpe oss i en overgangsperiode. Vi håper selvsagt at vi i løpet av det året som kommer får ansatt nødvendig personell på teknisk etat.

Det nye biblioteket åpnet sine dører for publikum denne mandagen, og et stort publikum hadde merket seg dette og la turen innom. Beklageligvis fikk jeg ikke anledning til å være der, men lover at jeg skal komme på den offisielle åpningen 15. januar. Jeg har selvsagt vært og «smugtittet» tidligere, og synes dette har blitt riktig så flott. Jeg ønsker de ansatte lykke til i trivelige lokaler, så skal jeg komme med gratulasjonene under den offisielle åpningen.

Tirsdag og onsdag overvar jeg hovedforhandlinger i Hammerfest Tingrett hvor Hermann Eksport A/S har tatt ut stevning mot Måsøy kommune. Stevningen går korte trekk ut på juridisk uenighet om tolking av et punkt i leieavtalen som Hermann Eksport A/S har med Måsøy Industrieiendom KF i forbindelse med leie av klippfisktørkeriet, samt at de mener å ha betalt for mye i husleie ut fra regnskap i tiden 2007 til 2012. Jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at i denne tiden var både Måsøy kommune og Måsøy  Industrieiendom KF Arbeiderpartistyrt. Konstituerende kommunestyremøte som ble avholdt 21.oktober 2011 medførte at kommunen fikk ordfører fra Høyre. I januar 2012 kom det første kravet fra Hermann Export A/S om tilbakebetaling av for mye innbetalt husleie i henhold til regnskapstall i tiden 2007 – 2011. Snaue to måneder etter at ny politisk ledelse tiltrådte. Man kan jo selvsagt stille spørsmål om tidspunktet var tilfeldig valgt i og med at «uenigheten» gjelder et tidsrom som er utenfor det nye regimets regjeringstid. Dom i saken faller i slutten av januar 2015.

Torsdag var det møte med Arktisk Utsikt A/S. Dette er et nystiftet selskap hvor Reidun Mortensen og Aslak Lango står bak. De ønsker å utvikle tilbud innenfor turisme med Arctic View som utgangspunkt. Et spennende produkt som nok alle vi andre etter hvert får nyte godt av når restauranten åpner sin drift i løpet av neste år. Dette blir spennende, og jeg ønsker begge lykke til i fortsettelsen.

Uke 52 nærmer seg slutten. I neste uke er det jul. ORDFØRERENS HJØRNE tar en pause til over nyttår, men jeg lover å komme tilbake. I mellomtiden skal vi ha det hyggelig med barn, barnebarn, venner og kjente. Nyt tiden. Jeg ønsker alle dere der ute ei riktig god jul.

Hilsen Gudleif

Skjema