Uvær_150x113

Agurknytt fra 71 grader nord

På Ingøy – "den ytterste nakne ø" har vi hatt nesten sammenhengende kuling/storm og orkan i over 3 uker. Like ved Fruholmen fyr – som fra før av innehar den tvilsomme Norgesrekorden i antall dager i året med kuling og det som verre er(285 dager i året, hvorav 44 stormdager), ligger Ingøy og klorer seg fast og prøver å ri av uværet.
Uvær

Tekst og foto: Erling Skarv Johansen (Fra HAVBLIKK - Lokalavisa for øyværinger og andre folk)

Bare unntaksvis har vi hatt anløp av lokalbåten(hurtigbåt) de siste ukene, men livet har stort sett gått som vanlig for de 23 innbyggerne – vi er vanligvis ikke nevneverdig plaget av godvær. Heldigvis har strømmen stort sett holdt,vannet har ikke frosset ennå(bare vært fri for vann et par dager), post har vi fått nå og da, butikken har hatt nok mat,og de materielle skadene av uværet har så langt vært begrensede (ødelagt vindu, et venterom, litt takpapp/plater).
Personlig har jeg imidlertid et problem –butikken er fri for agurk, noe jeg bruker hver dag til alle måltid – dette er et stort problem som de sentrale myndighetene nå snarest burde ta tak i.

Det er verdig et moderne samfunn i dag å ikke kunne imøtekomme slike grunnleggende behov. Man kan sende folk til månen og studere fjerne galakser – men å sørge for agurk til folk det klarer man ikke. Er det rart man blir frustrert!!! Hadde myndighetene satset mer på innovasjon og teknologi – burde det nå vært mulig å sende agurk o.a. livsnødvendigheter som vedlegg med e-post.

Heldigvis er det valg snart – og da stemmer jeg selvsagt grønt. Mere agurk til folket.
Dessuten har jeg foreslått tidligere ovenfor sentrale politikere : at man får avtalefestet i partiprogrammet samt revidert utgave av Soria Moria erklæringen at vi ikke skal ha over 6m bølgehøyde uansett årstid. Dette burde være et folkekrav – det er på tiden man tar kysten på alvor!
På vegne av vanvittig få: Erling Skarv Johansen, Ingøy 71¤N

Skjema