Arkitekter 006_150x100

Arkitektene sjekket Torget

Helge Bakke og Stine Rignes fra Feste NordØst as Hyttestua, har hatt flere prosjekter for Måsøy kommune. Blant annet har de tegnet Torget. De var innom Måsøy kommune sent lørdag kveld for å se hvordan det var blitt i sentrum av Havøysund.
Arkitekter 006_150x100

Helge Bakke og Stine Rignes som har hatt hovedansvaret med å tegne Torget, var i Havøysund sent lørdag kveld. De var her sammen med sine kollegaer fra de tre Festeselskapene for å se hvordan Torget var blitt. De kom kjørende fra Karasjok. Der har de tegnet sentrumsområdene.

Helge Bakke synes ar helhetsinntrykket er meget bra. Noe av hensikten har vært å få "sjøen inn" på Torget. Vi ville ha klart det enda bedre dersom Torget var senket tilstrekkelig slik som opprinnelig planlagt. 

Arkitektene var meget fornøyd med at kommunen hadde fastholdt det med å plante så mye som er gjort. Helinntrykket vil bli kjememessig når buskene og trærne har fått vokst noe mere.  

Det Helge og Stine var mest kritisk til, var at "strengen" var blitt skeiv. "Strengen" er promenaden som går fra kaia og forbi rådhuset. 

Helge har en klar oppfatning av hvor ankeret må stå; der hvor "strengen" begynner, nede ved kaia. 

-Dere må forsette med dette arbeidet, var oppfordringen fra arkitektene, lag først en helhetlig plan.

-Det må plantes masse trær og busker. Dere må få opp vegger av grønt.

Arkitekter 003_600x400
Arktiktene fra alle tre Feste-selskapene, Nord Øst, Lillehammer og Grenland, var på befaring.

Skjema