åpen dag i barnehagen_100x150

Barnehagedagen - "Vi kan"

Tirsdag 15. mars arrangeres barnehagedagen for syende år på rad der slagordet er ”Vi kan!” Vi åpner dørene og håper at mange har lyst å komme inn og se hvor flott vi har det her i Høtten barnehage! Vi inviterer alle små som ikke går i barnehagen til å komme og være i lag med oss.

Fra kl. 9.30 vil det være aktiviteter på småbarnsavdelingene.

Fra kl.14.00-16.00 er det kafè i barnehagen, der vil vi selger kaffe og kaker.

Torskebua og Hysebua står for underholdning.

Alle er hjertelig velkommen!!

Barnehagen har en betyding for barns hverdag her og nå og for deres videre liv. Undersøkelser viser også at blant de kommunale tjenestene er det barnehagetilbudet folk er meste fornøyd med. Det er bra - men vi kan bli bedre. Derfor ønsker landets barnehager regjeringas kvalitetssatsing velkommen.

Gjennom slagordet ønsker vi å fremheve barnas kompetanse, samtidig som vi ønsker å vise fram de ansattes kunnskap og kompetanse. Slik kan dere foreldre og vårt nærmiljø få bedre kjennskap til oss i barnehagen.
 
Noen viktige kjennetegn ved kvaliteten i barnehagen vår er:
 
Omsorg
Vi møter alle barn med omsorg i barnehagen. Vi er nærværende, lydhøre og engasjert i barnas utvikling. Vi viser omsorg ved å gi barna varierte utfordringer og rom for meningsfylte aktiviteter. Å gi omsorg betyr at barnehagen fremmer barnas trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd.
 
Trygghet
I Høtten barnehage bidrar vi til at barn utvikler egen trygghet og identitet, vi jobber for at barna skal føle trygghet og tilhørlighet til barnehagen, og til nærmiljøet de vokser opp i. Vi vil at barna skal føle stolthet over plassen de kommer fra! Respekt og toleranse for andre er viktig. Vi arbeider derfor hele tiden for å utvikle en gjensidig forståelse og trygghet mellom barnehagen og hjemmet der både barn og foresatte føler trygghet og stabilitet i forhold til det som skjer og hvordan dette gjennomføres.
 
Lek og vennskap
Barn i lek er ett av de viktigste kjennetegnene ved barnehagen. Leken åpner for initiativ, fantasi og engasjement. Barn fortolker sine inntrykk og skaper mening ved å leke og gi form til det de er opptatt av. På denne måten skaper de et felles kulturuttrykk. Vi tar ansvar for å legge fysisk og organisatorisk til rette for variert lek.
For mange barn er barnehagen det første stedet der vennskap etableres. Her legges grunnlaget for vennskap gjennom lekefellesskap med jevnaldrende, og vi ser at dette er avgjørende for barnas trivsel og meningsskaping. Gjennom leken åpnes det for ulike uttrykksformer som fører til forståelse og vennskap. Vi tilrettelegger for gode relasjoner som utgangspunkt for etablering av vennskap i barnehagen. I Høtten barnehage skal alle ha en lekekamerat!!
 
Læring
I Høtten barnehagen har vi som læringssyn at barna lærer best gjennom egne erfaringer. Når barn skal lære noe nytt ”sitter det bedre” når de selv har fått være aktive med, når de får ta på, smake eller lukte på, beveg seg i forhold til, lytte til og se med egne øyne- framfor å få vist noe på et bilde eller lest opp fra ei bok. Vi ser at barna er sosiale aktører som selv bidrar til egen og andres læring, og at dette er med på å skape mening i deres liv. I barnehagen læres det både i formelle og uformelle situasjoner. Vi bruker aktivt de syv fagområdene i rammeplane, og i år har vi spesielt fokus på antall, rom og form. Matematikk i barnehagen er et kjempespennende område og vi ser at barna er engasjerte og lærevillige, og at barna tidlig er opptatt av tall og telling. Vi støtter og utfordrer barnets læringsprosesser gjennom varierte opplevelser, kunnskaper og materialer.
 
Medvirkning
I vår barnehage blir barns rett til medvirkning tatt på alvor. Vi har dette som satsningsområde i år og vi skaper rom for å forstå og vise respekt for barnas ulike perspektiv, uttykk og intensjoner. Barna får påvirke mest mulig av sin hverdag i barnehagen, og på denne måten får de erfare at deres opplevelser av verden er verdt å ta hensyn til. Retten til medvirkning handler i bunn og grunn om å forstå barns uttykk, og derfor arbeider vi for å skape best mulig kommunikasjon mellom barna og personalet og de foresatte.
 
Vi har også fokus på det flerkulturelle som er en viktig gruppe i barnehagen. Vi har jobbet mot hvordan vi skal møte barn og familier med en flerkulturell bakgrunn på en best mulig måte der vi ivaretar viktige verdier som trygghet, respekt og anerkjennelse. Dette er et spennende arbeid som har utfordret oss på flere ulike arenaer.
 
I Høtten barnehage jobber det 12 flotte damer som alle gjør en kjempeinnsats for at barna skal få en meningsfull hverdag. Vi har en bred kompetanse i personalgruppa og det faglige nivået er høyt. Når man ser på dagens situasjon rundt om i barnehager med mangel på kvalifisert personal, er vi i Høtten barnehage kjempeheldige. Vi har god dekning på førskolelærere, og samtlige assistenter har fagutdannelse. Sammen med engasjementet og innlevelsen personalet har for barna, er Høtten barnehage er et godt sted å være for store og små!!
 
En klem, et smil, barnelatter og ei lita hand og holdt i….Dette er verdens beste jobb!!
 
 
Hilsen personalet i Høtten barnehage
 

Skjema