DSC_0045_150x100

Bispevisitas i Måsøy

Det var bispevisitas i Måsøy 12- 16. september 2007. Hvert sogn i bispedømmet skal besøkes minst hvert åttende år. Visitasen foretas sammen med prosten i det gjeldende prosti. En av biskopens rådgivere følger alltid med som sekretær og rådgiver.
DSC_0045_150x100

En av de viktigste oppgavene biskopen har, er å føre tilsyn med menighetene i Nord-Hålogaland. I dag handler dette tilsynet i mindre grad om kontroll, og mer om å se menighetenes virksomhet, liv og oppgaver i samfunnet. Det er viktig at biskopen kan vise menigheten og dens ansatte, tillitsvalgte og frivillige medarbeidere omsorg og oppmuntring, og peke på mulige veier framover.

Se bilder fra visitasen her…

DSC_0045_600x399
Siste dagen av bispebesøket ble gjennomført i Havøysund kirke. Til venstre ser vi presten i Måsøy, Laila Jåvold, med den nye messehakelen på. Fungerende biskop Herborg Heiene i midten. Prost Hans Bock står helt til høyre.
DSC_0014_600x399
Etter å ha gjennomført gudstjeneste i Gunnarnes kirke spiste vi fiskemiddag på Gunnarnes skole.Hele befolkningen var innbudt til middag, og som vi ser deltok svært mange.
DSC_0001_600x399
Vi stiger på land på Gunnarnes. Egil Arne Brochmann var skipper og står i rorhusdøra. Organisten Allah til venstre, biskopens sekretær, Jill Sætebø, står på styrbord siden, Atle Fredriksen kjemper seg opp fenderne mens prost Bock er klar til å rekke ut en hjelpende hånd.
CSC_0015_600x399
I Gunnarnes kirke som vi besøkte først. Prost Bock står foran altertavla, biskopen sitter bak presten vår som står og taler på talerstolen. Til venstre organist Allah som leter etter de riktige notearkene. Karl Erik Harr har malt den vakre altertavlen. Bildet viser et fåtall tilhørere, men det var langt flere ettersom de fleste sitter på de bakerste radene.

Skjema