Budsjett 2012_145x160

Budsjett 2012 og Økonomiplan 2012-2015

Fredag 16. desember behandlet kommunestyret budsjettsaker. Før behandlingen av kommunens budsjett for 2012 og økonomiplan for 2012-2015, ble det gjort vedtak vedrørende gebyrregulativ, skatteøre og eiendomsskatt.

I rådmannens forslag til budsjett 2012 og økonomiplan 2012-2015 var det lagt inn betydelige utgiftsreduksjoner gjennom stillinger som settes vakant og forlengelse av nedbetalingstid på langsiktig gjeld. Det var også lagt inn eiendomsskatt som var kalkulert til å gi kommunen 1,1 millioner kroner i ekstra inntekter. Når kommunestyret vedtok å utsette innkreving av eiendomsskatt i 2012, var det knyttet spenning til hvordan dette skulle dekkes inn.

Høyre og Senterpartiet fremmet et fellesforslag der de foreslo å dekke inn "tapet" i eiendomsskatteinntekter" med å redusere netto driftsresultat som i rådmannens forslag var på rundt 3,5 millioner kroner. Forslaget fikk tilslutning fra Måsøy AP, og dermed ble budsjett og økonomiplan enstemmig vedtatt av kommunestyret.

Fellesforslaget fra Høyre og Senterpartiet hadde følgende formulering:

"Kommunestyret vedtar det fremlagte økonomidokumentet og Måsøy kommunes årsbudsjett 2012 og økonomiplan 2012-2015 med følgende endringer og merknader:

  • Kommunestyret ser behov for en personalansvarlig med tanke på bl.a. oppfølging av ansatte - og informasjon til arbeidsinnvandrere. Rådmannen bes i første omgang om å gjøre dette innenfor sentraladministrasjonens rammer, og bes videre om å komme tilbake til kommunestyret med endelig plan/rapport for dette arbeidet
  • Kommunestyret ber rådmannen jobbe med muligheten for å etablere utleieboliger til ungdom og arbeidsinnvandrere i kommunen
  • Kommunestyret er bekymret for den negative utviklingen innen fiskeflåten, og vil at det arbeides aktivt med problemstillingen både politisk og administrativt
  • Kommunestyret ber rådmannen utrede bygging av nytt bibliotek, evt. flerbrukshus i Havøysund
  • Kommunestyret ber om at økonomiske rapporteringsrutiner til politikerne forbedres slik at politikerne har mulighet til bedre målstyring og økonomisk kontroll
  • Kommunestyret er bekymret over den store vikar- og overtidsbruken i helse- og omsorgstjenesten, og vil be administrasjonen jobbe aktivt med å få denne ned. Kommunestyret vil ha orientering om saken i marsmøtet"
  • Ungdomsråd kr. 40.000,-
  • Aktivitør Daltun 50 %, f.o.m. mai 2012
  • Investeringsbudsjettet omdisponeres med en million kroner fra renovering rådhuset til vannprosjekter
  • Reduksjon av budsjettetoverskudd 2012 - 1,1 million kroner

I tillegg ble følgende forslag fremmet som del av budsjettsaken (kortversjoner):

  • Kommunestyret ønsker en gjennomgang av alle godtgjørelser til kommunens folkevalgte (forslag fra Høyre v/Thorbjørn Mathisen))
  • Kommunestyret ber om en egen ungdomsmelding til junimøtet som skal inneholde konkrete forslag til tiltak for å styrke kommunens satsing på ungdom ift. fritidstilbud, skoletilbud, boliger, sommerjobb og andre forhold som berører ungdommen (forslag fra AP v/Ingrid Majala)
  • Kommunestyret ber om en plan og redegjørelse for hvordan nærings- og utviklingsarbeidet skal ivaretas med bakgrunn i at stillinga som utviklingssjef er satt vakant i 2012 (forslag fra AP v/Siv Berg)
  • Kommunestyret ber om en utredning til junimøtet som skal se på muligheten for at innbyggere i kommunen kan reise deler eller hele året med offentlige kommunikasjoner med reduserte billettpriser innenfor kommunens grenser (forslag fra AP v/Elisabeth Jensen)
  • Kommunestyret ber ordfører sørge for at kommunen søker om stalige midler vedr. "Boligetablering i distriktene" som skal bidra til økt tilbud av ulike typer boliger i kommuner med små og usikre boligmarkeder og mangel på boliger (forslag fra AP v/Arvid Mathisen)
  • Kommunestyret ber ordfører om å gå i dialog med fylkeskommunen med sikte på å få forlenget gang og sykkelveien langs Strandgata helt til industriområdet i Hallvika, slik at innbyggerne får en trygg og god fremkommelighet langs veistrekninga (forslag fra AP v/Arvid Mathisen)

Alle forslagene ble enstemmig vedtatt.

Budsjett  2012

Skjema