12_145x109

Bursdagsfest Havøysund kirke 50 år

Artikkelen er oppdatert med 2 videoer.
I høst er det hele 50 år siden Havøysund kirke sto ferdig, og tilværelsen i kirkebrakka ved siden av Øytunbygget var over. Det flotte kirkebygget midt i sentrum, stod ferdig i 1961, og har vært et viktig samlingspunkt for Havøysunds befolkning gjennom alle disse årene.

  1 / 11 
 
Havøysund barnekor ved Aina N. Johnsen 
Havøysund barnekor ved Aina N. Johnsen
 


 HMF spiller "You'll never walk alone"                        Robin Fauskanger på piano

 

Medregnet alle arrangementene gjennom disse årene har det vært om lag 650 000 besøkende i kirka. I helga ble jubileet markert med en rekke arrangementer. Lørdagen startet med åpen kirke med visning av bilder og historiemimring, og på ettermiddagen inviterte menighetsrådet til stor Bursdags Festkonsert i kirka med sang og musikk av lokale utøvere, og ikke minst kaffe og kaker.  Jubileet ble avsluttet med festgudstjeneste på søndag.

 

 
På Bursdags Festkonserten fikk en fullsatt kirke oppleve Havøysund Musikkforening med gjestedirigent Odd-Harald Mathisen, Havøysund barnekor, Ten Sing med tidligere medlemmer av Havøysund Ten Sing, samt talentfulle pianoelever fra kulturskolen. Gjesteartister var Hammerfest-sopranen Antonina Pachenko og tidligere organist i Havøysund Alla Sukhomlina som nå jobber i Sør-Varanger menighet.
 
Kirka gjennomgår for tiden omfattende renovering, og det jobbes også med å få på plass midler til kjøp av nytt orgel. Til bursdagsbarnet overrekte ordfører Anne Karin Olli en gave på kr. 10 000,- fra kommunen som bidrag til innkjøp av nytt orgel.

Måsøy menighet kan være stolt over helgas flotte og vellykkede arrangement. Både Havøysund kirke og kirkene i distriktet betyr mye for innbyggerne i kommunen.

Skjema