(Finnmark Dagblad)

– Vi er mildt sagt overveldet over serien og helga så langt. Vi har en helt vanvittig lagmoral i laget. Jentene står skikkelig på, og når kondisjonen tar slutt så arbeider de på ren vilje, det står det virkelig respekt av, sier trener Roy Pedersen. Han er stolt av jentene.

– Det gikk ikke helt opp for oss før i går kveld hva vi har prestert. Vi har spilt seks kamper uten tap, og møtt de antatt hardeste motstanderne. Det er klart vi er kanonfornøyd, forteller han.

Oppgang til tross, nå mener Pedersen det er viktig å holde bena på jorda.

– Nå gjelder det å ikke ta fullstendig av. Hver eneste kamp fremover vil være like tøff som alle de andre. Vi skal nullstille oss og jobbe like hardt som det vi har gjort til nå, sier han.

Støtter hverandre

Havøysunds damelag har kort fartstid innen sporten.

– Våren for to år siden bestemte noen jenter seg for å starte opp innebandytrening for damespillere. De ønsket å melde seg på seriespill, og til tross for skepsis hos styret fikk de viljen sin. Jentene har trent hardt og hatt en utrolig utvikling, forteller Pedersen.

Damespiller Nina Leonhardsen forteller at jentene har et godt miljø på trening.

– Vi har det utrolig kjekt sammen, og er flinke til å skryte og bygge hverandre opp. Både herrelaget og damelaget er støtter opp om hverandre, og er en fin gjeng som har det veldig artig på turene, sier hun.

Herrelaget til klubben ligger også på toppen av tabellen med seks seirer og en uavgjort. Under kampen mot HF innebandy overrasket de alle med to utligninger rett før kampslutt, noe som var nok til å sikre poeng.

Vinner fortjent

Herrene fra Alta overbeviste alle mot HF innebandy, og har så langt vist gode prestasjoner i serien.

– Nå står vi med tre seirer og ett tap. Dette er så vidt jeg vet den første gangen Alta IBK har slått HF Innebandy i en seriekamp i 1.divisjon siden klubben ble startet i 2003. Det er vi utrolig fornøyd med, sier trener Lasse Varsi.

– Vi vinner fortjent, og spillerne gjør en vanvittig jobb. De spiller godt og står på under hele kampen. Jeg er veldig stolt av guttene, som virkelig fortjente dette, sier Varsi.

HF Innebandy på sin side sliter med et stusselig poeng så langt i serien. Assistenttrener Jøran Pedersen lover å komme sterkere tilbake.

– Både Alta og Havøysund hadde marginene på sin side. Vi presterte ikke 100 prosent, og jeg ser det er en del ting vi må jobbe videre med. Vi har mye mer å gå på, og lover å komme sterkere tilbake, avslutter han.

sporten@fd.no