30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Delvis skyet 2
Christian_145x222

Det nærmer seg

Tiden for kongeparets besøk i Havøysund er nært forestående. Forberedelsene er i full gang, og jeg ber dere følge med på kommunens nettside og på plakater som vil komme ganske så snart.

Dette vil bli en minnerik festdag i kalenderen vår.

Jeg oppfordrer alle i Havøysund til å heise flaggene den 16. juni. Ta gjerne med flagg til forestillingen som starter kl. 16.00 på fotballbanen.

Vær ute i god tid, og la helst bilen stå hjemme da det er begrenset parkeringsmulighet denne dagen. For tilreisende fra distriktet er hurtigbåtavgangen utsatt til ettermiddagen, så her har alle mulighet til å være tilstede. Følg med på den informasjonen som kommer. Vi gleder oss.

Siden sist har det vært konfirmasjon i bygda. Det var en flott seremoni i kirka med elleve stolte konfirmanter som nå har startet ferden ut i den voksne verden. Gratulerer og lykke til videre.

Første del av kulturdagene i Måsøy er også historie. Selv om været ikke var det aller beste, la det ingen demper på oppslutningen. Dansegalla, Barnas Highland Games, utekonsert, salgsutstilling, torgsalg og mere til var det tilreisende og innbyggere fikk oppleve denne helgen. Dette viser at det fortsatt gror på kulturfronten i Måsøy og at frivillig innsats fortsatt er levende.

Avisene formelig overstrømmes av artikler om forsøpling rundt omkring i fylket vårt. Dessverre er dette heller ikke ukjent for oss. Vi har fått henvendelse om «søppelberg» både på Måsøy og Ingøy, og jeg synes det er trist at kommunen må bruke mange penger på å rydde opp. Penger som vi så absolutt har behov for å bruke på mer fornuftige ting. Søppelproblemet er ditt og mitt. Det er den enkeltes ansvar å rydde opp etter seg. Tenk på det neste gang du kaster noe ute i naturen.

Kommunen har lagt ut for salg 5 av våre boliger – 3 i rekke i Lomvannsveien pluss Fjellveien 38 og 40.

Alle boligene er nå solgt og de nye eierne vil kunne overta disse etter nærmere avtale.

Det nærmer seg også oppstart av veivedlikeholdet i Strandgata og asfaltering av enkelte kommunale veier. Prosjektet har vært lagt ut på anbud hvor laveste er gitt av Tormod Kristensen Maskin AS, Alta.  Arbeidet vil påbegynnes i løpet av andre halvdel av juni.

Skoleslutt er også nært forestående. Tror nok det er mange elver og lærere som gleder seg til å ta en pause fra skolearbeidet og heller bruke sommeren til å lade opp batteriene til neste skoleår.

I går var det forresten 4 forventningsfulle smårollinger – 1 jente og 3 gutter - som ble innskrevet i skolen, og som neste år kan kalle seg førsteklassinger. Det blir en spennende tid for disse som nå har «eksamensavslutning» i barnehagen. Aldri før har vi opplevd en skoleklasse med så få elever i Havøysund, og jeg håper og tror at dette ikke kommer til å gjenta seg. Dette er rett og slett historisk.

Sommeren ser ut til å vente med sin ankomst, men jeg er ganske sikker på at også den nærmer seg.

God helg.

Hilsen Gudleif

Christian.jpg

Christian Selvåg, 1 av 4 barn som skal begynne på skolen til høsten.

Skjema