30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Delvis skyet 2
ordførers hjørne 1_145x193

Ei opplevelsesrik uke.

Å våkne opp fredag 12. desember var litt spesielt. Dagen før hadde et enstemmig kommunestyre valgt meg til ordfører for resten av denne valgperioden. Det er godt å vite at hele kommunestyret mener at jeg er skikket for oppgaven. Men i dag vil jeg innlede med at denne uken har vært opplevelsesrik. Ikke bare på det politiske nivå.

Vi har hatt en opplevelsesrik uke på det kulturelle plan med julekonsert på onsdag i kirken med Havøysund Musikkforening og lokale artister, Prøysenkonsert med skoleelever, kulturskolen og lærere på torsdag, og ikke minst – kanskje heller størst – julefrokost sammen med de aller minste og deres pårørende i Høtten barnehage fredag morgen hvor barna hadde pyntet seg i Luciadraktene og opptrådde med lys og sang. Og som en ekstra dessert etter alle disse flotte hovedrettene våkner vi til en morgenhimmel full av blinkende stjerner, en måneskalk som skinner inn gjennom soveromsvinduet og et speilblankt hav hvor all belysning som speiler seg i sjøen gir oss en følelse av å bo i en stor by. Hvor herlig er det ikke da å være innbygger i vår skjønne kommune. Jeg benytter anledningen til å takke alle dere som har bidratt til at vi andre har fått disse opplevelsene.  Alle disse arrangementene spleiser oss sammen i adventstida. Enda en gang; takk.

 

Torsdag var det kommunestyremøte og jeg vil denne gang berømme de tre politiske partier som viste at samarbeid gir de beste resultater. At partiene kan sitte sammen for å utarbeide felles løsninger, både håper og tror jeg vi kan se mer til i tiden som kommer. Vi ble enige om at det må strammes inn økonomisk dersom vi skal klare å opparbeide oss økonomisk handlefrihet for å møte de mange utfordringer som ligger foran oss. Mange av våre innbyggere har klaget over de hullete veiene i Havøysund. Med rette, selvsagt. Dette mener kommunestyret at vi må finne en løsning på. I løpet av neste år vil Vegvesenet starte opp arbeidet med å rette opp skadene i Strandgata samtidig som kommunen skal bytte ut en del av vann- og avløp i samme områder. Det er i denne forbindelse vi skal se om vi kan finne en løsning på de kommunale veiproblemene samtidig med dette. Mange hadde fått med seg at det i budsjettforslaget lå an til en økning av eiendomsskatten. Det ble det heldigvis ikke noe av. Kommunestyret mente derimot at det skal innføres eiendomsskatt i hele kommunen, og det arbeidet vil bli igangsatt like over nyttår. Møtet bestemte også at antall representanter i kommunestyret skal reduseres fra 17 til 15 fra neste valgperiode.

 

Nå er det like før helg igjen. De fleste av oss kan ta fri, lene oss tilbake og slappe av. Om vi da ikke tar vaskefilla frem for å gjøre klart til høytiden som ligger foran oss.  Men selv det kan være en form for avslapning om vi nynner en julesang mens vi vasker.  Det vil alltid være noen som må arbeide om det er lørdag eller søndag. Slik vil det være denne helga også. Til dere: takk for at dere er der. Uten deres innsats hadde alt stått stille. Til alle dere andre: Ha ei riktig god helg.  

 

Gudleif Kristiansen

Skjema