HMF_145x85

Ei uke fylt av begivenheter

Jeg har merket meg at det på Facebook sås tvil om det er satt av midler til utbedring av Strandgata i Havøysund, all den stund dette ikke kom frem i avisen når man viste til Vegvesenets fremtidige prosjekter. Til dette er det å si at Strandgataprosjektet ikke kommer inn under disse bevilgninger, men dekkes av tidligere års bevilgninger.

Men at prosjektet får en liten forskyvning er nok riktig. Anbudsåpningen finner sted 13. mai, og om alt går som det skal – hvilket jeg tror – så vil arbeidet komme i gang i første halvdel av juni. Det har vært anbudsbefaring denne uken, og flere entreprenører har vist interesse for prosjektet.

 

Tirsdag deltok jeg på folkemøte i Kvalsund hvor publikum fikk informasjon om arbeidet med den så meget omtalte kommunereformen. Dette er en reform som alle kommuner i landet er pålagt å utrede blant annet med tanke på kommunesammenslåing. Som jeg har informert om tidligere så er også vår kommune i full gang med dette arbeidet, og den 18. mai vil vi arrangere folkemøte på Havøysund hotell hvor våre nabokommuner også deltar. Her er det bare å møte «mannsterk» opp for å si hva du mener – eller for å få svar på spørsmål som du sitter inne med.

 

Ellers må jeg si at dette har vært en begivenhetsrik uke.

Mandag morgen fikk jeg, sammen med skolen, overvære Sirkus Agoras opptreden i Samfunnsalen. På ettermiddagen var det forestillingen «Samfunnshuset» med Hålogaland Teater som gledet oss alle. Tirsdag formiddag var det på’an igjen. Denne gang sammen med 5. til 10. klasse på rockekonsert – for øvrig den første noen sinne for mitt vedkommende, tror jeg – med Kråkesølv. Et rockeband fra Bodø som dere sikker har hørt mange ganger i radio. Etter konserten spurte jeg bandets tekniker om det skjedde ofte at ordførerne rundt omkring overvar konsertene deres. Til det var svaret at de trodde ikke det hadde skjedd før, så dette var tydeligvis nytt for bandet.

 

Torsdag var det «Verdens bokdag» på biblioteket. Her var undertegnede og Liv Jensen invitert til å lese egne dikt til 7. klasse. Som lokale forfattere – (jeg synes det er litt rart å bruke den betegnelsen!) fikk vi mange spørsmål fra elevene om hvordan man skriver dikt, hva som skal til for å gi ut en bok, hvor man henter ideen fra osv. Ei riktig trivelig stund både for forfattere og elever.

 

Som om ikke dette var nok; torsdag kveld var det konsert med Havøysund Musikkforening. Og som alltid før – de skuffer ingen. Jeg har sagt det før og gjentar det gjerne til det kjedsommelige; hva hadde kulturlivet vårt vært uten HMF ? Måtte de bare holde ut i de neste hundre år.

 

Jeg fikk for en tid tilbake spørsmål fra noen elver i småklassen om hva en ordfører er. Før jeg rakk å svare var det en av de minste som svarte at det er som å være kommunens statsminister. Godt svart, spør du meg.

 

Om du går med planer om å slutte å røyke, er det like godt å gjøre det denne helgen.

Lykke til og god helg.

 

Hilsen Gudleif

 

HMF.jpg

 

Skjema