16. nov. 2020 kl. 09:29

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet -2
Havøy2[1]_145x97

Endelig sommer

Joda, ifølge kalenderen er vi godt i gang med sommeren selv om meteorologene står på sitt og holder temperaturene nede. Nå er det jo selvsagt ikke meteorologene som bestemmer været. De er jo bare formidlere av beskjeder om lavtrykksrenner, nedbørsmengder og isgufs fra nord. Men det er nå sommer allikevel.

Denne uke har vi avviklet siste kommunestyremøte for denne valgperioden. Neste gang kommunestyret møtes er det mange nye representanter som kommer til å innta setene. Hvem disse blir er det ikke gitt meg å svare på nå. Det er det dere – velgerne - som skal avgjøre i september.

 

Jeg ser i sosiale medier at det diskuteres hvorvidt kommunestyret gjorde rett eller galt med å si nei til å ta imot syriske flyktninger, slik som AP foreslo. Jeg synes det er flott at folk engasjerer seg i en så viktig sak, men jeg vil presisere at vårt vedtak ikke er for evigheten. Akkurat nå har vi ikke det apparat på plass som er nødvendig for å kunne ta imot flyktninger på en god og tilfredsstillende måte. Dette ble det selvsagt også informert om i kommunestyret. Så vil jeg også presisere at det heller ikke var en samlet AP-gruppe som stemte for at vi skulle ta imot flyktninger denne gang, noe som sier meg at dette er et spørsmål man ikke med letthet kan si ja eller nei til. Av kommunestyrets 14 representanter som var møtt frem denne gang, var det bare 4 fra AP som stemte for sitt eget forslag.

 

Jeg har skrevet mye om det forestående arbeid med veiene våre, og at arbeidet skulle starte opp i mai, så i juni og nå i ….ja jeg vet sannelig ikke lengre om jeg tør å antyde noe…. men det ser ikke ut til at arbeidet kommer i gang før i august en gang. Jeg er selvsagt like skuffet som alle dere andre som gledet seg til å få nytt dekke på veiene i løpet av sommeren. Men det kommer jo en sommer etter dette, om det kan være noen trøst….

 

Som jeg skrev innledningsvis så er det endelig sommer. Jeg har kjøpt trampoline til de små i familien, men foreløpig har denne blitt lite brukt på grunn av all nedbøren som «ramla i haue» på oss.

Jeg ønsker alle dere en riktig god sommer og håper og tror på at solen vil titte frem en vakker dag slik at vi får brukt trampolinene våre.

 

Hilsen Gudleif

 

Skjema