30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 3
Biblioteket_145x82

Endelig

Etter å ha ligget nedpakket i esker i to år, var tiden kommet for et nytt bibliotek i Havøysund. Torsdag den 15. januar ble det nye Måsøy folkebibliotek åpnet med stor festivitas. Biblioteket, som kan se tilbake i historien og vise til at det første gang ble åpnet så tidlig som i 1952, har levd en omflakkende tilværelse. Hele 6 ganger har bøker og utstyr blitt pakket i esker og flyttet til nye lokaler. De siste to årene har biblioteket igjen vært «stuet bort» og bibliotektjenesten i kommunen vært mer eller mindre ute av drift.


  1 / 11 
 
 
 


Inntil nå. For åpningen av det nye biblioteket i det tidligere banklokalet er noe publikum har ventet på med lengsel. Nå ligger det der – midt i sentrum av Havøysund – lett tilgjengelig for alle og enhver i lyse, trivelige lokaler med sjøutsikt.

 

Under åpningen bidro både Høtten barnehage og kulturskolen med underholdning til de omkring 60 forventningsfulle feststemte publikummere.

Festlighetene inneholdt selvsagt taler – både fra kommunens biblioteksjef og fylkesbiblioteksjefen. Ordfører fortalte litt om bibliotekets historie før han fikk det ærefulle oppdrag å klippe av den røde sløyfen som så pent var blitt hengt opp for anledningen, og som markerte den offisielle åpningen.

 

Et tilbakeblikk til 1952 og fram til i dag viser at Måsøy folkebibliotek har fulgt med i utviklingen. Fra ensidig å låne ut bøker i den spede begynnelse, kan man i dag låne både bøker, musikk og filmer. Her kan du lese aviser og benytte deg av datamaskinene som står plassert rundt i lokalet. Her finner du også digitalt møterom om du vil ha kontakt med kurs- eller møtedeltakere fra andre steder i landet.

 

Med det nye biblioteket har stedet og kommunen fått sin nye storstue, og biblioteksjefen ønsker at så mange som mulig vil benytte seg av dette flotte tilbudet. Her er det god plass rundt bordene og kaffekoppene til å leser bøker eller aviser, eller kanskje bare for en hverdagsprat med naboen.

 

Biblioteket har ikke minst endelig fått lokaler for et utvidet aktivitets-tilbud utover bøker,filmer,lydbøker osv. Biblioteket skal være en aktiv samlings og utvekslingsplass i lokalsamfunnet, og for øvrig bidra til et kulturellt mangfold og innhold.

 

 

Skjema