flytebrygge3_100x82

Flytebrygga på Ingøy tatt i bruk!

Den etterlengtede flytebryggen på Ingøy er nå tatt i bruk selv om det ennå mangler strømtilførsel og endelig fordeling av båtplasser – noe som forventes gjort med det aller første.

Elementene til flytebryggen kom hit for over et år siden fra Ørsta Stålindustri og selve flytedelen ble lagt ut kort tid etter av samme firma, mens landfeste først ble påbegynt og ferdigstilt for noen uker siden. Firmaet Havøysund maskin v/Åge Flaten har hatt oppdraget med landfeste og veien ned til flytebryggen.

Prosjektet var kostnadsberegnet til 1,886 millioner hvorav 0,690 mill. er tilskudd fra kystverket. Flytebryggen har utplassert båser til 12 båter samt noe ekstra plass langsetter til større båter. Ettersom bryggen er ment som liggekai for fiskeflåten – har fiskebåter naturlig nok blitt prioritert til de 12 plassene. Fra lokalt hold har det allerede vært ytret ønske om flere plasser – da det også trengs plass til flere tilreisende fiskere samt i forbindelse med båtutleie til turistfiske.

Prosjektet vil frigjøre mye plass ved fiskebruket og allmenningskaia – noe som vil bety bedre mottakskapasitet for fiskebruket samt færre konflikter i forbindelse med anløp av hurtigbåt ved samme kai. Det som nå gjenstår er tilkobling av strøm og lys, som er planlagt utført i slutten av september – samt fjerning av en skadet flytedel(som er erstattet med ny del). Men anlegget er allerede tatt i bruk og høster mange lovord fra fornøyde fiskere.

Tekst til bilder:

Bilde 1: Flytebryggen fra sjøsiden, defekt del til høyre på bildet

Bilde 2: Havøysund Maskin v/Åge Flaten ferdigstiller vei og landfestet

Bilde 3: Oversiktsbilde av anlegget – Fjordlaks sitt fiskebruk i bakgrunnen

Skjema