Fullverdig fagutdanning på videregående skoles nivå

Vest – Finnmark Regionråd ser nå på mulighetene for å få til en fullverdig desentralisert fagutdanning på videregående skoles nivå. Målet er å gi en videregående opplæring på elevenes hjemplass og som samtidig kan rekruttere fagfolk til det lokale næringsliv. I den sammenheng arrangerer VFR en studietur til Ålesund-regionen hvor kommuner i dag praktiserer slik desentralisert opplæring.

Vest-Finnmark Regionråd har i sin Perspektivskisse – felles strategiske plattform, vedtatt som et av tiltakene: Fullverdig fagutdanning på videregående skoles nivå.

Som følge av mangel på fagarbeidere i det lokale næringsliv ønsker man i samarbeid med regionens videregående skoler, Finnmark fylkeskommune og næringslivet å utvikle et tilbud for å gjøre det mulig å kvalifisere fagfolk for det lokale næringsliv. Dette betyr i praksis at regionens kommuner ønsker å gi lokale tilbud for hele det videregående løp.

Målet er mao at elevene skal gis tilbud om et 13 årig skoleløp på sin hjemplass.

I Ålesund-regionen har Haram kommune de siste årene kunne tilby videregående opplæring i et samarbeid med næringslivet. Tilbudene utvikles i samarbeid med næringslivet og bidrar til rekruttering av arbeidskraft til det lokale næringsliv.

Studieturen med representanter fra Fylkesmannen, fylkeskommunen og kommunene finner sted i tiden 24. – 27. april 2007.

Mer informasjon:

- Deltakerliste
- Program

Skjema