2 Første ridetur på Rolvsøy i snart et halvt århundre

Gøy på Rolvsøy i sommer!

Det har ikke vært hester på Rolvsøy siden slutten av 60-tallet. Men mandag 9.august kom hestene "Ville" og "Beisla" ut til øya. Rolvsøy er en øy på 89 kvadratkilometer, med veldig fin natur og bra terreng, derfor synes Bjørk og Cathrine det er veldig fint å ri her.

Ville er en amerikansk traver og Beisla er en islandshest. Begge har vært ute på Sørøya og blitt brukt til ridetimer i 2 uker, hvor mange barn fra 11 til 15 år har ridd på dem.Vi sto først opp i 7 tiden søndag, og kjørte fra Sørøya og så til Lakselv. Der satte vi opp gjerde til hestene for natten, men fikk bare litt søvn, siden vi måtte stå opp igjen klokken 02.00 om natten for å kjøre videre til Havøysund og å ta båten ut til Rolvsøy (bilde 1).

Når vi kom frem satte vi et lite beite til hestene utenfor huset vårt i Valen. Det kom mange folk på besøk for å se på hestene, og de fleste var glade siden det ikke har vært hester der på snart et halvt århundre (se bilde 2).

Litt senere på kvelden ble det så fint vær at vi måtte ta oss en lang ridetur og vi gallopperte på stranden ved Kråknes (se bilder 3 og 4) og gjennom bygda på Gunnarnes (se bilde 5), så red vi opp på toppen av fjellene mot Nordhamna (se bilder 6-9).

Noen pekte, og mange smilte og vinket. Noen satt til og med og så på oss med kikkert. Det ble turer neste dag, bl. a. til kirkegården i tåken (se bilde 10), og da fikk to barn også lyst til å prøve, så vi leide de litt rundt på veien. Hvis det blir bra vær, kan vi kanskje bade med hestene også. Vi har lenge hatt lyst å ta hestene med til Rolvsøy, og heldigvis fikk vi tatt de med denne sommeren. Vi laget oppslag i butikken om at de som hadde lyst kunne komme og ri her for å oppleve den fine naturen fra hesteryggen. 

Trykk på bildet for å se hele bildeserien.

 2 Første ridetur på Rolvsøy i snart et halvt århundre.

Skrevet av Björk Atladóttir og Cathrine Larsen (Cathrine i rosa på Ville og Björk i gult på Beisla på bildene.)

Vi takker Bjørk og Cathrine for å dele den fine opplevelsen med oss gjennom tekst og bilder!

Skjema