16. nov. 2020 kl. 09:29

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet -2
IMG_3600_145x109

Hullene tettes

Teknisk uteseksjon er i gang med å tette alle hullene som har gjort at de kommunale veiene er blitt litt av en prøvelse for oss alle. Innen denne helgen vil det meste være unnagjort. Når det gjelder Strandgata så er dette Vegvesenets område. Også de vil drive med «førstehjelp» i tiden som kommer før arbeidet med veiutbedringen i sentrum tar til i løpet av mai måned.

Dette er et større prosjekt som innebærer utskifting av vann og avløp på noen strekninger, og som vil medføre at store deler av Strandgata denne sommeren vil være et anleggsområde. Om vi smører oss med tålmodighet og har forståelse for at dette arbeidet vil ta tid, vil vi kunne få nyasfalterte veier i løpet av september inneværende år.

Enkelte har reagert på at det smaker jord og klor av vannet vårt. Dette er ikke uvanlig når det våres,  og kommer tilbake år etter år. Jeg kan forsikre dere om at vannet vårt allikevel holder godkjent kvalitet. Det tas ukentlige vannprøver som analyseres ved laboratoriet i Alta. Dersom kvaliteten på vannet ikke er av godkjent kvalitet vil vi få tilbakemelding på det øyeblikkelig, og innbyggerne vil få melding om det. Slike tilbakemeldinger har vi ikke fått, og du kan derfor trygt både drikke av vannet og dusje deg i det uten tanke på at det er skadelig.

Sist fredag hadde vi møte med representanter fra Finnmarkssykehuset i forbindelse med den fremtidige ambulansetjenesten. Sjøverts utføres denne tjenesten i dag av redningsskøyta. Hvem som får tjenesten etter at nye anbud er vurdert, vites selvsagt ikke i dag.

Mandag var det møte med NOFO (Norsk oljevernforening for operatørselskap) i forbindelse med bemanning og vakttjenester ved oljeverdepotlageret i Hallvika. Her vil det om ikke lenge bli utlyst stilling som leder for depotet, så om du er interessert er det bare å følge med på våre nettsider.

Kommende uke er det en stor oljevernøvelse i kommunen – i hovedsak utenfor Ingøy. Dere vil nok merke stor båt- og helikopteraktivitet. Om du lurer på hvorfor, ja så vet du det allerede nå.

Det jobbes også med planleggingen av det forestående kongebesøket i juni, og mange aktører er trukket med i dette prosjektet.

Det har i de siste årene vært gjort flere innspill både fra kommunens og fiskarlagets side i forbindelse med at Måsøyfiskerne skal kunne delta i det kommersielle kongekrabbefiske, uten at vi har blitt hørt. Vi har derfor sent nytt innspill i forbindelse med at saken skal opp til behandling i Stortinget om ikke så alt for lenge.

Gåsa og tjelden er kommet tilbake. Snetittingen også. Det er et yrende fugleliv som kvitrer utenfor vinduet om morgenen. Dette er tydelige og gledelige vårtegn. Om ikke lenge kan vi plukke de første måseggene. Jeg skal sondre terrenget i mitt hytteparadis denne helgen.

God helg til alle dere der ute.

 

Hilsen Gudleif

 

IMG_3597.JPG

 

 

Skjema