Hopp til innhold

Ingalill fikk flest stemmer

Påtroppende stortingsrepresentant Ingalill Olsen fra Havøysund fikk flest personstemmer i valget.

Ingalill Olsen sammen med Jonas Gahr Støre

Ingalill Olsen og Finnmark Arbeiderparti fikk besøk av Jonas Gahr Støre i valgkampen

Foto: Kita Eilertsen

– Når jeg ble politiker bestemte jeg meg for å være en tydelig politiker. Slik at folk kunne vite om de ville ha meg eller ikke. Og det håper jeg at jeg kan fortsette å være. Jeg tror dette kanskje er et uttrykk for tydelighet, sier nyvalgt stortingsrepresentant Ingalill Olsen.

Kystaksjonen

Ingalill Olsen fra Havøysund fikk hele 1313 tilleggsstemmer. Olsen tror også kystaksjonen de kjørte i valgkampen har noe å si.

– Vi kjørte en kystaksjon for å få en kystrepresentant inn. Og det tror jeg har betydd veldig mye for mange. Så kanskje det også er det at kysten skal få en stemme på Stortinget, sier Olsen.

Hun synes det er hyggelig, likevel føles kanskje børa enda tyngre på skuldrene.

– Jeg skal i hvert fall gjøre så godt jeg kan!

Fintelling av stemmer

Kåre Simensen (Ap)

Kåre Simensen (Ap) fikk flest strykninger, men tar det ikke så tungt.

Foto: Finnmark fylkeskommune/Åserud

Fylkesvalgstyret i Finnmark avsluttet i går fintellingen etter stortingsvalget. Fintellingen viser også at Arbeiderpartiets Kåre Simensen fra Alta fikk desidert flest strykninger på stemmesedlene, men han hadde nesten like mange tilleggsstemmer. 967 strykninger, mot 966 tilleggsstemmer.

– Jeg vil ikke bruke tid på det. Jeg har registrert at jeg er valgt inn som stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti og det er jeg veldig, veldig stolt av, sier Kåre Simensen fra Alta.

Frp fikk også mange

Av andre kandidater kan vi ta med at Fremskrittspartiets Laila Davidsen, også hun fra Alta, fikk hele 817 personstemmer.

I alt ble det avgitt 37.103 stemmer fra Finnmark under årets stortingsvalg. Det gir en frammøteprosent på 70,8 prosent, noe som er en framgang på 0,4 prosent fra 2005.

Les også:

Flere nyheter fra Troms og Finnmark