Ingøyhistorie på 60 sider

Har du lest historieheftet "På den ytterste nakne ø. Historien om Ingøy"? Heftet er på 60 sider med bilder og tekst om Ingøya og er skrevet av Bernt Jacobsen, Erling Skarv Johansen og Rolf Hay Nilsen. Dette er interessant lesing. Heftet er utgitt i en beskjeden form. Det fortjener å bli gitt ut på et format som kanskje vil gjøre den mere tilgjengelig og attraktiv.

Har du lest "Historien om Ingøy" - et 60 siders hefte med bilder og tekst. Dette ble for undertegnede interessant og nyttig lesing på første juledags formiddag.

Her noen ord fra forordet: Dette heftet prøver å gi noen glimt av Ingøys historie - en gang Finnmarks største sted med bys anseelse - idag et av Finnmarks minste fiskevær med hensyn til folketall. Med sin unike historie langt tilbake i tiden, spesielle beliggenhet på 71 grader nord og egenartede natur (nordligste skjærgård) og ikke minst landets beste fiskefelt (torsk) - samt gjestfrie lokalbefolkning - er øya verdt et besøk.

Heftet gjør ikke forsøk på å være noe 100% korrekt historisk verk - dette er kun en populærvitenskaplig fremstilling som dog er basert på de fakta vi kjenner til. Øya er ofte omtalt i historiske dokument og en god del utgravinger og funn gjort opp gjennom årene.

Forfatterne er Bernt Jacobsen, Erling Skarv Johansen og Rolf Hay Nilsen. Dersom du er interessert i å kjøpe heftet kan det bestilles hos Erling Skarv, telefon 48199927 eller mail: nordishavet@hotmail.com.

Heftet er utgitt på en enkel form, men fortjener å bli trykt opp på en annen måte som kanskje gjør den mere tilgjengelig og attraktiv. Kunne det være en ide å trykke den i samme fomatet som Ultima Thule? Som tidligere nevnt, er dette heftet flott lesing, men det er en ting som savnes i heftet. For lesere som ikke er lokalkjent på Ingøya, bør det være et kart i historieheftet.

Historien om Ingøy_650x867
Historia om Ingøy på 60 sider.

Skjema