kveldsol_145x75

Inneklima på Kveldsol

Inneklimaet på Kveldsol er nå tilfredsstillende og det er ikke lenger behov for ytterligere tiltak i følge målinger som er utført av Finnmark Bedriftshelse AS. I forbindelse med utbyggingen av helsesenteret ble sykehjemsdriften flyttet til Kveldsol i sommer. Det viste seg etter hvert at luftkvaliteten ikke var tilfredsstillende, spesielt på stua og de tilstøtende rom.

Luftrensere ble kjøpt inn uten at inneklimaet ble godt nok. Finnmark Bedriftshelse AS foretok målinger av luftkvaliteten og analysen viste at inneluften hadde avvik i forhold til normale referanseverdier. Nivåene som ble påvist i målingen var likevel langt under grenseverdiene for hva som er tillatt å bli eksponert for i arbeidssammenheng i Norge.

Likevel kan slik eksponering erfaringsmessig medføre helseplager på hud og luftveier hos enkelte. Det ble derfor iverksatt ytterligere tiltak i form av montering av et ventilasjonsanlegg. Luftkvaliteten er nå målt til å være tilfredsstillende, og det er i følge FIBAS ikke nødvendig med flere tiltak.

 

Skjema