16. nov. 2020 kl. 09:29

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Klarvær -1
Bussjåføran_145x97

Kæm kan vi stole på ? En av de beste revyene fra HMF.

En ting var klart fra begynnelsen allerede; vi kan stole på Havøysund Musikkforening. Årets musikkshow var et av de beste noensinne. Hva skyldes så det ? vil man gjerne spørre. Svaret må utvilsomt bli at de er blitt rutinerte og erfarne etter å ha holdt sambygdninger og politikere for narr i mange tiår.

En faktor kan være at man flyttet forestillingen fra jul til februar, slik at sene kveldsøvinger slipper å konkurrere med julebakst og juleforberedelser.  Det er nesten så en kan si at de er blitt profesjonelle. Orkesteret lød fortreffelig, lyden var så god at vi fikk med oss alle tekstene i tillegg til at musikkvalget til sangnumrene var så kjente at publikum klappet takten til hvert eneste nummer. Å trekke frem enkeltaktører denne gang vil være urettferdig. Her får alle godkjent. Ikke minst fordi de fleste tekster satt som støpt.

Hva var det de ville fortelle med revytittelen denne gang; «Kæm kan vi stole på?»
Joda, at bussen går en halv time før oppsatt rutetid – om den i det hele tatt går -  eller at søppelbilen ikke kommer til fastsatt dag. Eller at veibommen ligger nede i måneskinn fordi veien ikke er brøytet på grunn av noen snøfnugg sist natt.

Vi fikk høre at rådmannen leter høyt og lavt etter penger til ei slunken kommunekasse samtidig som han både er teknisk sjef, økonomisjef og kanskje til og med dyrlege.
Men en tilreisende konsulent hadde i alle fall oppskriften på hvordan lønnskostnadene skulle reduseres. Heretter får man lønn etter høyde, og med så mange småvokste ansatte vil dette gi enorme besparelser. At noen ønsket lønn etter vekt på den ansatte ville nok ikke spare kommunen for like mange lønnskroner.

At kirka på Ingøy er til salgs gikk heller ikke revygjengen forbi. Ei heller de store budsjettoverskridelser ved utbyggingen av helsesenteret eller det nye vannverket i Tufjord som koster millioner uten at det kommer en dråpe vann ut av kranene. At Rolvsøyværingene ikke ville ha rein til øya i frykt for å miste moltebæra gikk heller ikke hus forbi, og
at kommunen nå er blitt omstillingskommune med alle de muligheter det kan gi, ble selvsagt også behørig kommentert. Artig med alle tanker omkring omrokkering av stillinger i kommunen.

Joda, kvelden bød på mange flotte nummer med dyktige aktører. Ikke mye «dautid» her nei.
At de også kan være selvironisk kom godt fram i visa som fortalte oss at HMF var på tur i Spania for en tid tilbake, og at det ble lite tid til søvn under oppholdet.
Hele showet var flott bundet sammen av Little Steven (Bernth Sjursen) fra Lillyhammer og en tidligere AP-ordfører (godt spilt av Siw Johnsen) som mistet stortingsplassen sin og som nå hadde fått seg jobb gjennom NAV som bartender og ryddepike i Stevens restaurant, og som selvsagt ikke var fornøyd med hvordan kommunen styres for tiden.

Havøysund Musikkforening får med seg det som skjer i kommunen. Vær du sikker. Og kanskje; vær forsiktig med hva du sier og hva du gjør dette året om du ikke skal bli nevnt neste gang. Men for all del, det er ærefullt å bli nevnt, og skuffende å bli glemt!

Tekst av Gudleif Kristiansen

Tolken_500x333
Siw Johnsen som Ingalill og Georg Mathisen spilte hennes tolk.
Bussjåføran_500x333
Georg, Marte Stabell og Bjørn Harald Olsen som øyas bussjåfører.
Konsulenten_500x333
Ann Jorunn Stock som konsulent for ny lønnspolitikk i Måsøy
Tufjord Vannverk_500x333
Sang om tufjord vannverk. Marte og Malin som Tufjordinger, Marit Beathe og Bjørn Harald som teknisk ansatte.
Øyas gull_500x333
Sang om Øya`s gull. Rolvsøyværinger vil ikke ha rein eller vindmøller.
Jenny Jensen_500x333
Evy Stabell som Jenny Jensen. Sang om Jenny`s rev ( The fox)

Skjema