Kampen om Ingøy Fisk AS

Første runde i kampen om Ingøy Fisk AS gikk til Anders Pedersen i Fjordlaks. Hermann Pettersen, i Hermann Export, nådde ikke fram i Sunnmøre tingrett da han krevde omgjort salget av Ingøy Fisk til Fjordlaks. Dette ifølge bladet Fiskaren.

Kampen om fiskeressursene handler også om å få eierskap til fiskebrukene. Særlig i Finnmark, hvor de største aktørene i norsk fiskerinæring ikke bare handler med fisk, men også eiendommer, skriver Fiskaren. Eierne av Ingøy Fisk AS bestemte seg for å selge fiskebruket i 2005. Hermann Pettersen var en av flere interessenter. Han inngikk samtaler med Knut Hesten. Hermann Pettersen bydde 1 million kroner på anlegget. Senere bydde Anders Pedersen 2 millioner for aksjene. Hesten aksepterte tilbudet til Anders Pedersen og avtalen ble signert. Dette fikk styreleder i Hermann Export AS, Kenneth Mikkelsen, til å reagere. I brev, faks og telefonsamtaler gjorde han oppmerksom på at aksjene var solgt til Hermann Export. Fjordlaks ble også gjort oppmerksom på at selskapet ville kunne komme i erstatningsansvar for kontraktsbrudd.

Sunnmøre tingrett avviser at det foreligger noe konkrete forhold i saken, enn at kjøper og selger er blitt enig om en pris og at avtale ble underskrevet. I forholdet til Hermann Export var kjøpet ikke avgjort selv om partene var i en forhandlingsposisjon. Retten konkluderer med at det aldri har vært noen bindende aksept fra selger om at man aksepterte Hermann Exports tilbud.

- Vi fikk dommen i dag og vil lese nøye gjennom den før vi trekker noen konklusjoner, sier Hermann Exports prosessfullmektig, Jørn Ivar Sandnes til Fiskaren.

Les hele artikkelen i Fiskaren.

Skjema