IMG_0770_150x113

Klippfiskproduksjon med 25 arbeidsplasser

Snart åpner klippfisktørkeriet i Havøysund. Det vil bli nærmere 25 helårige arbeidsplasser, hovedsakelig kvinnelige, forteller daglig leder Karl Erik Karlsen. Karl Erik er daglig leder for den nye bedriften som skal produsere klippfisk. På bildet er Karl Erik Karlsen og Arvid Mathisen inne i en av de tre tørketunnelene.
IMG_0770_150x113

Det er Måsøy industrieiendom KF som bygger det nye fiskeindustrianlegget, hvor det skal produseres klippfisk. Anlegget er leid ut til Hermann Export AS. Klippfiskproduksjonen skal være organisert i et eget selskap. Karl Erik Karlsen er daglig leder for den nye bedriften.

 

Han kan fortelle at bedriften ikke enda har fått eget navn, men at logoen er klar. Hermann Pettersen er selv på reise i Portugal i disse dager. Karl Erik regnet med at det nye navnet skal være klart når Hermann er tilbake.

 

Anlegget vil midlertidig bli overlevert Måsøy industrieiendom KF i neste uke. Mattilsynet skal godkjenne anlegget i løpet av mars.

 
-Klippfiskproduksjonen vil starte ved påsketider, kan den nye daglige lederen fortelle.

 
Produksjonskapasiteten vil ligge på ca 20 tonn torsk pr. dag, noe mer på sei. Hermann Export har saltfisk lagret som skal brukes i klippfiskproduksjonen.

klippkarl erik og data_550x413
Den nye daglige lederen for klippfisktørkeriet, Karl Erik Karlsen, viser hvordan tørketunnelene styres elektronisk fra kontoret. Som vi ser, er kontoret foreløpig sparsommelig utstyrt.
klipptørrside_550x413
I denne avdelingen vil den ferdig tørkede fisken bli sortert og pakket. Karl Erik Karlsen og Arvid Mathisen, styreleder i Måsøy industrieiendom KF, studerer avdelingen. I bakgrunn sees portene til de tre tørketunellene hvor fisken blir tatt ut ferdig tørket.
klippvåtside_550x413
Saltfisken kommer inn i denne avdelinga for å bli klargjort til tørking.

Skjema