Logo_100x78

Kommunale studiesentra - forstudie

Hasvik kommune skal gjøre en forstudie vedr kommunale studiesentra i Vest-Finnmark Regionråds 7 medlemskommuner. Det er Charlotte Hustad som skal utføre arbeidet. Charlotte er fra før engasjert i en 50 % stilling for koordinering av Sørøydagene 2011.

Det lokale næringsliv etterspør stadig høyere kompetanse hos sine ansatte. Samtidig etterspør innbyggerne etter lokale/desentraliserte studietilbud som kan gi den kompetansepåfyll som etterspørres. I dag leverer høgskoler og universitet en rekke desentraliserte studietilbud og dette utgjør således en betydelig andel av det totale studentantall disse har. Da må det være et mål å legge bedre til rette for gjennomføring av slike desentraliserte tilbud.

Kommunene har i de aller fleste tilfeller etablert lyd/bildestudio som kan benyttes til formålet. Imidlertid synes dette veldig fragmentert og tilfeldig.
 
 
 VFR vil sette i gang et prosjekt for å ”ta i bruk” denne muligheten gjennom et kompetansenettverk mellom medlemskommunene slik at vi kan etablere et studiesenter i hver kommune. Heri ligger utarbeidelse av en forretningsplan for oppstart og gjennomføring. Kommuner må etablere et kontaktsted som publikum kan forholde seg til. I dette ligger også lokal rekruttering og lokal etablering av nødvendige fasiliteter.
Charlotte skal avleveren en forstudierapport medio juni måned 2011 og skal bla:
 
  1. Avklare og definere begrepet kommunale studiesentra
·     Avklare hva som ligger i begrepet studiesentra, og hvilket innhold man har lagt i det i andre regioner og kommuner.
 
  1. Kartlegge kommunenes status, behov og ønsker
·     Hva er den enkelte kommunes status i forhold til lokaler og utstyr, utdanningstilbud, lokal organisering og bistand mv.
·     Hvilke kompetansebehov ser man i den enkelte kommune ut fra ønsker og behov i lokalt næringsliv, kommunene som arbeidsgivere og befolkningen for øvrig.
 
  1. Kartlegge kompetansetilbydernes krav og behov ved desentraliserte studietilbud
·    Fysisk tilrettelegging i form av lokaler og utstyr
·    Organisatorisk tilrettelegging i form av lokale kontaktpunkt og lokal bistand
·    Krav til antall deltakere på hvert enkelt studie
 
  1. Forslag til hva som må belyses på veien videre ved en eventuell etablering av kommunale studiesentra
·     Hva som bør avklares økonomisk
·     Hva som bør avklares organisatorisk
·     Hva som bør på plass av fysisk infrastruktur
·     Hvilken type kompetansetilbydere som er aktuelle, og krav som bør stilles til disse
 

 

Skjema