akorps_150x113

Korpssamling med suksess

I helga hadde kystkorpset samling i Havøysund. Det ble øving og atter øving. Samlingen ble avsluttet søndag kl. 13.00 med konsert. Det var trøkk i de numrene som krevde det, og sart og vakkert når det var nødvendig...
Honningsvågingene trossa stengte veier og kuling. De ankom Havøysund med hurtigbåten klokka 21.30 på fredagskvelden. De hadde hatt en tøff tur, og de fleste av de 32 ungene og 10 voksne som var i følget, hadde vært sjøsyke. Men etter å ha blitt servert hjemmelagd pizza av havøysundforeldrene, så kom fargen tilbake i kinnene smått om senn. Humøret og stemninga steg betraktelig. Av flere årsaker så trakk Hammerfest seg i siste time før denne samlinga.
 
Lørdagen gikk med til øving og atter øving. Fra 10.00 til 18.00 øvde korpset felles og i grupper for å øve inn et repertoar på 9 musikkstykker. Kun avbrutt av en lunsjpause på 1,5 timer. Ungene og ungdommene var utrolig disiplinerte og tålmodige, og selv om de selvsagt ble slitne etterhvert, så var innsats og humør på topp hele tiden. På kvelden var det middag og sosialt samvær. Havøysund skolekorps hadde leid ungdomsklubben, og korpsmedlemmene brukte tiden til å kose seg sammen og bli enda litt bedre kjent.
 
Søndag var det øving fra 10.00 til 12.00 for å finpusse på repertoaret før det var klart for konsert kl. 13.00
Aspirantene til Havøysund skolekorps åpna konserten med 4 små stykker. De overbeviste publikum med sin iver og spilleglede, og det ble konkludert med at rekrutteringa til skolekorpset er i trygge hender.

Så var det kystkorpset sin tur. Fra første tone i St Petersburgh March til siste tonen i Gammel Jegermarsj så imponerte de nesten 100 tilhørere. Det var trøkk i de numrene som krevde det, og sart og vakkert når det var nødvendig.
Følgende nummer ble framført:
1) St Petersburg March
2) Accidently in Love - filmmusikk fra Shrek2
3) Adagio fra W.A Mozart sin klarinettkonsert.
4) Celtic Dance.
5) Ave Maria - et kjent stykke av Bach.
6) Sounds of Youth - et stykke som er originalskrevet for korps
7) Tir N'a Noir - den kjente låten fra Vamp
8) Alley Cat - svinglåt kanskje bedre kjent i Norge som Katta vår...
9) Gammel Jegermarsj.
 
Ei sånn helg hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten en fantastisk foreldreinnsats, og det ble markert under konserten. Leder i NMF Nord Norge, Alfred Stabell, overrakte blomster til en foreldrerepresentant fra hvert korps. Videre så ble instruktører og dirigenter takket med blomsterhilsener av lederen i Havøysund skolekorps, Hilde Mathisen.
 
Etter konserten var det lunsj for musikanter og instruktører før det var på tide å rydde, pakke, ta avskjed med hverandre og reise hjem...for å se fram til neste samling.
 
Akystkorpset_550x413
Kystkorpset under konserten. Det var trøkk i de numrene som krevde det, og sart og vakkert når det var nødvendig.
Aspirantene spiller_550x413
Havøysunds aspiranter overbeviste publikum med sin iver og spilleglede.
ainstruktører og dirigenter_550x413
Det vanket blomster til instruktører og dirigenter.

Skjema