SveinRonning_142x177

Kunst til fire millioner

Vegen til Havøysund blir en av 18 Nasjonale Turistveger i Norge. Det skal etableres et kunstverk på denne strekningen. Prislappen er foreløpig satt til 4 millioner kroner. Billedkunstneren Svein Rønning er engasjert som prosessleder for kunstprosjektet i Statens Vegvesen, turistvegprosjektet. Måsøy kommune søker om tilskudd fra Finnmark Fylkeskommune.
SveinRonning_142x177

Det er  opprettet et kunstråd som skal være kvalitetssikringsorgan. Dette rådet skal sammen med prosesslederen bl.a. bestemme hvor kunstverket skal stå på den aktuelle strekningene og hvilken kunstner man ønsker å engasjere. Med andre ord er det dette rådet som skal ta seg av de kunstfaglige vurderingene. Rådet består av Svein Rønning, kunstner og leder for rådet, Line Ulekleiv, kunstkritiker, Anette Kierulf, kunstner, og Dag Wiersholm, seniorrådgiver for KORO (Kunst i offentlig rom /tidl. utsmykningsfondet).

 

- Alt peker i retning av at stedsvalget for kunsten på denne strekningen vil bli i eller i umiddelbar nærhet av Havøysund sentrum, og i løpet av inneværende år vil det bli klart hvem som vil få arbeidet med å lage dette kunstverket, skriver Svein Rønning i sitt anbefalingsbrev.

 

Når det gjelder kunstverkene som skal utvikles og plasseres på strekningene, vil eierskap være en sentral problemstilling. Det vil bli den berørte kommune som blir eieren av verket, og NTV setter allerede nå i gang arbeidet med å tilrettelegge for en best mulig forankring når det gjelder mottagelse og identifikasjon med de forskjellige verkene. 

 

I Måsøy kommune skal det organiseres en prosjektorganisasjon i NTV Havøysund hvor kunstprosjektet er organisert som en arbeidsgruppe. Sekretariatsfunksjon/koordinator i kunstprosjektet vil være representert/leder i kunstgruppa. Kunstgruppa oppnevnes av styringsgruppa i samarbeid med Svein Rønning, kurator/prosessleder for kunstgruppa i Statens Vegvesen, NTV.

 

Måsøy kommune søker om tilskudd fra Finnmark Fylkeskommune til sekretariatsfunksjonen i kunstprosjektet.

Skjema