Kvalitetssikring og testing av kommunens hjemmeside

Som følge av at kommunen har "lansert" ny hjemmeside er den blitt testet av flere instanser. Les om testresultatene her.
Kommunal Rapport tester jevnlig kommunale hjemmesider. Nå i desember ble denne hjemmesiden vurdert. Resultatet må sies å være tilfredsstillende - karakter 5 på både interaktivitet og funksjonalitet medførte en totalkarakter på 5! Noen områder kunne imidlertid forbedres, som for eksempel at sakspapirer/protokoller for utvalgene også blir publisert elektronisk. I praksis blir det naturligvis en vurdering av det reelle behovet.

Norge.no har utviklet kvalitetskriterier for offentlige nettsteder. Kriteriene er forholdsvis omfattende, og det er foreløpig kun tre kommuner i Norge som kan meske seg med full score - 6 stjerner. Denne hjemmesiden er under vurdering akkurat nå, men allerede nå er det klart at den vil oppnå 6 stjerner!

Men tekniske standarder og løsninger på hjemmesiden er egentlig ikke det som er viktigst - det er at kommunen publiserer interessant stoff, og at hjemmesiden blir en "arena" for innbyggerne i kommunen. Så bruk siden aktivt. Diskusjonsgruppene er for eksempel en ypperlig plass til å diskutere om ting og saker som skjer. Ellers legger Bernt ut en ny spørrekonkurranse (Quiz) i disse dager.

Tilbakemeldinger på hjemmesiden, eventuelle ønsker etc, kan gis ved å legge inn tilbakemeldingsinnlegg nederst på denne siden.

Skjema