Kvinner vil ha makt_150x113

Kvinner vil ha makt i Måsøy

Fire kvinner stiller som ordførerkandidater ved valget til høsten. Med stor sannsynlighet vil det være en av disse som styrer kommunestyret til høsten. Den eneste hanen i ordførerduellen er Fremskrittspartiets kandidat.

Hva som er årsaken til at så mange kvinner stiller som ordførerkandidater er vanskelig å si noe om. Ingalill Olsen mener at Måsøy faktisk er et mer likestilt samfunn enn mange andre.

 

- Det er hyggelig at så mange jenter stiller opp, sier nåværende ordfører.

Kvinner vil ha makt_550x413
Ingalill Olsen har fortsatt det sterkeste taket på ordførerklubba, men utfordrerne står i kø. Anne Karin Olli (H) (til venstre), Ingalill Olsen (Ap), Elisabeth Guldbrandsen (Sp) og Lisbeth Seppola (SV).

Nåværende ordfører Ingalill Olsen fra Arbeiderpartiet har i 12 år hatt sin hånd på kommunestyreklubba.  Det er spesielt at en kvinne har vært ordfører så lenge. Ikke nok med det; hun er klar til kamp for en ny periode. Ingalill har alt i alt 16 år bak seg i kommunestyret.

 

Elisabeth Guldbrandsen fra Senterpartiet har lang erfaring med politisk arbeid i Måsøy. Hun har vært fire perioder i kommunestyret, men hun sitter ikke der i dag. Senterpartiet er i dag det nest største partiet i Måsøy. I forhold til partistørrelsen, er det altså Elisabeth som er den nærmeste til å overta ordførerklubba fra Ap. Sp har ennå ikke levert inn listeforslaget, men Elisabeth sier at lista vil være på plass på mandag.

 

Lisbeth Seppola sitter i dag i kommunestyret for SV. Hennes politiske erfaring i Måsøy er den siste kommunestyreperioden.  SV samarbeider i dag med Ap. Partiet har gjennom dette samarbeidet varaordføreren i Måsøy.

 

Anne Karin Olli er Høyres ordførerkandidat. Hun kom inn i kommunestyret for fire år siden. Høyre og Senterpartiet samarbeider i dag. Gjennom dette samarbeidet har Sp og H to representanter i formannskapet.

Georg Fossheim_150x113
Georg Fossheim (Frp) er den eneste hanen i ordførerduellen.

Skjema