olje_100x148

Lærlinger fra Måsøy til Statoil og Eni

Elevene ved prosessfag på Hammerfest videregående skole leverer gode resultater. Så godt at Statoil og Eni har tatt brorparten inn som lærlinger. Nå skal de friste tilværelsen på landanlegg og produksjonsplattformer langs norskekysten. Fra Måsøy kommune var det 2 elever i denne klassen, Benedikte Stock og Lars Olav Brochmann. De har begge vært så heldige og få lærlingplass.
13 av 15 i klassen ved Hammerfest videregående skole fikk lærlingplass hos Statoil og ENI. Totalt var det lyst ut 79 lærlingplasser.
 
Fra Måsøy rekrutteres det til Statoil og ENI. Håvard Larsen har vært lærling på Melkøya i 2 år og har nå tatt fagbrevet. Dette har resultert i at han fikk fast ansettelse hos Statoil fra september 2010. Lars Olav Brochmann har fått lærlingplass hos Statoil og Benedikte Stock har fått tilbud om lærlingplass i ENI på Mongstad utenfor Bergen. Begge har tatt sin teori som elev ved prosessfaglinjen ved Hammerfest videregående skole.
 
Både Håvard og Benedikte gikk første året Teknikk og Industriell Produksjon ved Losa i Havøysund. Losa er spesielt i og med at man har 1 uke skole etterfulgt av 1 uke praksis, hvor praksisplassen var ved Havøysund Patentslipp. Andre året gikk de kjemi og prosessfag ved Hammerfest videregående skole.
 

Skjema