30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 2
havoya (2)_145x99

Langhelg

Da nærmer det seg siste langhelg og ekstra røde dager for denne sesongen. Mange benytter sikkert helga til å dra på hytta, eller sitte hjemme på terrassen for å telle regndråper.

Men før vi kommer så langt, skal vi ta en oppsummering av uka som er gått.

17. mai ble den festdagen som vi alle hadde forventet, og Havøysund Idrettslag og Havøysund Musikkforening fortjener en stor takk for den innsatsen de legger ned for at arrangementet skal bli så vellykket som det alltid blir i Havøysund. Fra Ingøy fikk vi dekning av arrangementet gjennom TV-ruta av NRK. Flott at statskanalen også vier småsamfunnene oppmerksomhet på denne dagen. Dagen ble selvsagt behørig feiret også på Måsøy og Rolvsøy.

 

Folkemøtet om kommunereformen på mandag var en hyggelig opplevelse. Omkring 90 av kommunens innbyggere var møtt fram for å få informasjon om hva kommunereformen kan bety for oss, enten ved at vi slår oss sammen med andre – eller om vi blir stående alene. Vi har i forkant av dette møtet hatt flere sammenkomster med våre nabokommuner for å se på fordeler og ulemper ved de ulike alternativ. I juni 2016 skal kommunestyret gjøre endelig vedtak om vår kommunes fremtid, men før det kommer vi til å fortsette arbeidet bl.a. med å invitere til flere folkemøter/arbeidsmøter når sommeren er på hell. Jeg er stolt over å være ordfører i en kommune hvor det vises så stort engasjement i befolkningen i en sak som er så viktig for Måsøy kommunes videre eksistens.

 

Tirsdag og onsdag var jeg sammen med økonomisjefen på reise til Alta hvor Kommunenes Sentralforbund og Fylkesmannen hadde invitert til konferanse omkring kommuneproposisjon 2016 og kommunereformen i Finnmark.

 

Datoen for Kongeparets besøk nærmer seg, og det ligger mye forarbeid som skal planlegges før den tid. Derfor satte vi oss sammen onsdag kveld for å fordele oppgaver, finpusse program, diskutere detaljer og det som ellers hører med i en slik sammenheng. Vi skal i løpet av kort tid komme med utfyllende informasjon omkring besøket, og jeg ber alle som bor i kommunen om å stille opp når dagen kommer. Dette kommer til å bli en dag – 16. juni 2015 - vi vil minnes i ettertid.

I denne forbindelse vil det bli opprydding på almenningskaia 3. og 10. juni mellom kl. 1500 og 1800, slik at området, som kongeparet også skal avlegge et besøk, ser ryddig og presentabelt ut.

Jeg oppfordrer samtidig de som har private effekter liggende på området om å få dette bort.

 

Litt nedslående var det å kunne registrere at vi hadde en nedgang på to innbyggere siden forrige kvartal. Vi er nå 1239 registrerte innbyggere i kommunen, men dette tror jeg vil øke igjen til neste kvartal – forhåpentligvis. Det som aldri kommer fram i slike statistikker er at vi har mange fremmedarbeidere i sesongene hvor fiskeriene står i fokus. I tillegg har vi mange turistfiskere på besøk i sommersesongen, så vi kan vel konkludere med at vi egentlig er mange flere enn de 1239 som fremkommer i statistikkene. Så er det blitt meg fortalt at det er mange gravide blant oss. Dette lover jo godt for fremtiden. I tillegg er jo midnattsolen tilbake, så heretter blir det lange kvelder før vi kommer oss i seng.

 

Ha ei strålende helg der du måtte befinne deg.

 

Hilsen Gudleif

havoya (2).JPG

Skjema