423686674_1600052167435604_8346219945261496073_n

Månedsskriv fra ordføreren - februar

Skoleelevene har vinterferie denne uka og Monica og Ida- Mathilde på biblioteket har arrangert daglige aktiviteter for barna med alt fra bokmerkekonkurranse, sjakklubb, bingo og lørdagsfilm denne helgen. Dette skaper trivsel og aktivitet i vårt lille samfunn. Flere av aktivitetene er også tilpasset slik at innbyggerne i distriktet rekker båten til og fra.

Uvær, rasfare og stengte veier rår vi ingen over. Jeg kom meg dessverre ikke tidsnok hjem til kommunestyremøte og heller ikke de som streamer møte. Som ordfører skulle jeg gjerne sett at vi kunne streamet alle utvalgsmøter, formannskap og kommunestyre for å sikre åpenhet og muliggjør for alle å kunne følge møtene. Men inntil videre, med løsningen vi har vil jeg minne om at alle politiske møter er åpen for tilskuere.

Noen høydepunkter fra foregående måned:

Markering av samefolkets dag
06.februar ble det markert på biblioteket med flott sangframførelse av 71 grader kor, joik og noen ord for dagen. Havets smak hadde laget en veldig god Bidos og det ble fremvist film.

Havøysund idrettslag:
Jeg har denne måneden lyst å trekke fram idrettslaget som skaper mange aktiviteter til glede for alle aldersgrupper. Tidligere denne måneden hadde dansegruppa minikidz danseforestilling og kafe- en flott opplevelse for alle som kom.
Annenhver søndag arrangerer de det jeg vil påstå er det mest lavterskel og mest brukte- inkluderende tilbudet i kommunen, kom og lek- de som har vært i polarhallen disse søndagene å sett der vet hva jeg snakker om. Fornøyde og glade unger som leker i hoppeslott, balanserer på hinderløype og danser til musikk. Videre fra nå av har idrettslaget gjort det gratis for medlemmer å benytte seg av bassenget ukentlig. Er du ikke medlem koster det 60 kr. Det vil også være voksensvømming ukentlig.  Vi må alle benytte oss av tilbudene vi har slik at man klarer å opprettholde tilbud og engasjementet.

Vest- Finnmark regionråd:
Vest-Finnmark Rådet, KS Nord-Norge og NHO Arktis arrangerte 8. februar 2024 en fagdag om offentlige anskaffelser i Alta. Med deltakere fra kommunene i Vest-Finnmark og Nord-Troms, var det en god sammensetning av både politiske og administrative ledere og ansatte med innkjøpsansvar. Dette ga god bredde i diskusjonene, og muligheter for å bygge nettverk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.

KS kommunalpolitisk toppmøte og landsting:
På fylkesmøte i KS i oktober 2023 ble jeg valgt som landstingsdelegat for KS Finnmark til KS Landsting som har vært nå i februar. Landstinget er KS sitt øverste organ og arrangeres hvert fjerde år, etter lokalvalg. Her har vi valgt politisk ledelse for KS og vedtatt kommunesektorens prioriteringer for perioden 2024-2027. Et godt stykke arbeid og gode politiske diskusjoner har vært nedlagt for å få til dette. De politiske prioriteringene er delt i fem hovedområder: Sterkt lokaldemokrati, bærekraftig velferd, inkluderende arbeids og samfunnsliv, grønn fremtid og trygt og sikkert samfunn.  

Kommunesektorens prioriteringer kan leses her: Kommunesektorens politiske prioriteringer 2024-2027 - KS

Kommunestyremøte 15.02:
Bårebil saken har vært mye diskutert og i kommunestyre ble det vedtatt følgende:

KST - 07/2024 vedtak Måsøy kommunestyre vedtar at Måsøy kommune skal ha en tilgjengelig bårebiltjeneste lokalisert i Havøysund. Kommunestyret ber administrasjonen å komme tilbake med forslag med alternative drift- og/eller investeringsløsninger til førstkommende formannskap- og kommunestyremøte.

Noen andre saker som ble behandlet:

  • Høtten barnehage sine vedtekter ble vedtatt
  • LOSA Måsøy fikk bevilgning til innkjøp av nødvendig IT- utstyrsanskaffelse
  • Kommunestyre opprettet en 50% stillingshjemmel som kreftkoordinator
  • Interpellasjon prosjektkoordinator/rådgiver stilling

Protokollen i sin helhet kan leses her:
Kommunestyret 15.02.2024 - Måsøy kommune (acossky.no)

Statsforvalterens vintermøte Troms og Finnmark:
Ett tettpakket, men viktig program ble presentert for ledelsen i kommuner, fylket, KS, regional stat og interkommunale råd på statsforvalterens vintermøte.
Temaet som var gjennomgående var Bærekraft og hva det betyr for kommunene i Troms og Finnmark.  

I likhet med KS kommunalpolitisk toppmøte for barn og unge var Troms ungdomsråd og Finnmark ungdomsråd representert og budskapet fra ungdommen var ikke til å ta feil av: «Spør oss, snakk med oss og hør på oss – ikke om oss!»  Å ha ett etablert ungdomsråd er både lovpålagt og viktig for å sikre reell medvirkning.   

Politisk aktivitet i kommunen, måneden som har vært:
Digitalt møte med Kommunaldepartementet – bygdevekstavtalen
Formannskapsmøte 05.02.24
Vest Finnmark Regionrådsmøte
KS landstingsmøte
Kommunestyremøte 15.02.24
Statsforvalterens vintermøte

Politisk aktivitet måneden som kommer mars:
Felles folkevalgtopplæring mellom Måsøy, Hasvik og Hammerfest i regi av Statsforvalteren 05-06.03.
«Lån en ordfører» Måsøy folkebibliotek 07.03. kl 11-12
Hovedutvalgsmøte teknisk 18.03.
Hovedutvalgsmøte helse og velferd 20.03.
Hovedutvalgsmøte kultur og oppvekst 21.03.


Med vennlig hilsen, fungerende ordfører, Stina Strande

 

 

Skjema