16. nov. 2020 kl. 09:29

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Ingen påvist smitte i Måsøy kommune

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Klarvær -1
Måsegg

MÅSEGG TID

Tiden for nylagte måsegg er her. På grunn av nysnøen som falt de siste dagene, kan det se ut til at verpinga har blitt utsatt noen dager. Men nå er måsen i full vigør igjen, så det er bare å sette i gang med å plukke egg. Mosjon og frisk luft får du på kjøpet.

Nå som våren er kommet for alvor dukker det fram de utroligste ting rundt oss. Å se at det spirer og gror gjør at vi våkner ordentlig opp av vinterdvalen. Men så er det alt rask og rusk som finnes nesten over alt. Hvorfor blir det slik? Jo fordi vi kaster fra oss sigarettsneiper, snuspakker, plastposer, tomflasker og masse annet rask i stedet for å legge dette i søppelkasser som er plassert rundt omkring i bygda. Dette må vi få slutt på. Det er ditt og mitt ansvar å holde bygda ren. Jeg registrerer også at det står uregistrerte bilvrak her og der. Disse må eierne få fjernet straks. Langs kaiene ser det heller ikke særlig pent ut, og da spesielt kaien i sentrum. La oss rydde bygda for egen trivsels skyld!

Tirsdag var jeg sammen med rådmannen på medlemsmøte i Pensjonistforeningen. Alltid hyggelig å være i deres selskap for å lytte til hva de er opptatt av. Og joda, de var også opptatt av alt søppelet som flyter omkring. Men også av vann og vannkvalitet, bare for å nevne noe.

Noen begivenheter kan vi også glede oss over.
Arktisk Utsikt startet opp sin virksomhet på Arctic View den første dagen i mai. Her vil det nå være muligheter for å få seg en matbit hver dag fremover. Hvor flott vil det ikke være å ta seg en spasertur til Yttergavlen for så å stikke innom for å slukke tørsten med en kald leskedrikk? Øyas Gym og Solstudio, midt i sentrum av Havøysund, åpnet sine lokaler 4. mai. Her kan du øke muskelmassen eller brune kroppen din før du tar turen til Gavlen. Gratulerer og lykke til med begge etablissementene.

Ny båt er satt inn i Måsøyruta. Etter hva jeg er blitt fortalt kan den ta 10 biler og 60 passasjerer. Jeg er litt overrasket over at kommunen ikke har fått noen informasjon om dette fra rederiet, men vi får i alle fall glede oss over et fartøy med større lastekapasitet. Dette vil avhjelpe situasjonen for reisende i sommersesongen med at det blir større muligheter til å få bil med over til Rolvsøy og Ingøy. Så får vi avvente å se om Boreal informerer bedre om rutetiden for sommersesongen slik at turister og andre reisende finner ut når tid de kan stille på kaia.

Denne uka la kommunen 5 boligenheter ut for salg. Visning fant sted onsdag. Det ligger info om boligene, hvor du skal gi bud osv. på Facebooksiden «Kjøp og salg i Måsøy», eller du kan ta direkte kontakt med PRIVATmegleren, Hammerfest – tlf. 95 94 76 31.

Det nye biblioteket vårt er blitt en flott institusjon midt i sentrum av fiskeværet vårt. Plasseringen har gjort at besøkstallet er gått betraktelig opp, og det er også blitt et møtested for reisende som venter på videre skyss når de ankommer Havøysund. Her får du tilgang på aviser og data om du ønsker det. 

I ettermiddag, 8. mai, er det markering av 70-årsdagen for frigjøringen av Norge etter annen verdenskrig. Markeringen skjer ved at vi går i tog fra torget til kirka kl. 1730 sammen med Havøysund Musikkforening. Her blir det holdt tale og lagt ned blomster ved minnebautaen. Etterpå er det kaffe og kaker i menighetsalen. Jeg håper så mange som mulig tar seg fri denne ettermiddagen for å delta i markeringen i solskinnet.

 

Hilsen Gudleif

Skjema