Markeringer 011_145x97

Markering av handlekraft på Arctic View

Fredag 24. juni i år signerte Finnmark Kraft en avtale med Statoil om overtakelse av Arctic Wind AS som står som eier av Havøygavelen Vindpark. Onsdag 31. august ble den formelle overtakelsen markert med en festmiddag på Arctic View.

Havøysund Hotell sørget for en nydelig tre retters middag for de rundt 20 inviterte gjestene. Det ble brukt kun lokale råvarer, og det ble servert kongekrabbesalat som forrett, bacalao som hovedrett og multekrem til dessert. 

I talene ble Finnmark Kraft rost for sitt initiativ og handlekraft i overtakelsen av vindparken samt konsesjonene til de tre planlagte prosjektene Hamnefjell, Båtsfjordfjellet og Snefjord. Fra Statoils side ble det fremhevet betydningen og viktigheten av å ha en eier av vindkraftanlegg som har lokal forankring og de mente at med salget til Finnmark Kraft så har de oppnådd dette. Ordfører John Aase sa i sin tale at kommunen har forventninger til at den nye eieren vil utvikle vindparken til det beste for lokalsamfunnet. Han takket også Statoil for et godt samarbeid i den tida selskapet har vært eiere av parken.

Markeringer  011

Skjema