30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 1
A4 Plakat Joikefeber uten skjæremerker-page-001_145x205

MED STØRRE KRAFT EN KRUTT:

Kofta & Kilten og  Joikefeber er to filmer som viser muskler i Havøysund torsdag 29.mai under Måsøydagene! Visningen er på Havøysund samfunnssal, kl. 18.00       Inngang begge filmene kr. 100,-

Begge filmer har lokal tilhørighet i Snefjord-området og lokale aktører er med i filmene som vises på festivaler rundt i verden og i Norge. Den eldste medvirkende er Gjertrud Matheussen på 93 år fra Snefjord, og de yngste er skole-elever fra Havøysund. Begge filmer tar opp hva identitet er og kan være, men på forskjellig vis.

I Kofta & Kilten handler det om kunstnerparet Hanne og Trond som har funnet drømmestedet på Finnmarkskysten. En nedlagt skole i Snefjord - perfekt for to kulturentreprenører! De starter en festival. Personlige pasjoner, sorg og latter flettes inn. 

kogk-page-001_450x240.jpg

Men noe skurrer: I den lille sjøsamiske bygda overdøver sekkepiper måseskrik og bølgeskvulp, og plutselig er det like vanlig med kilt som med kofte. Dokumentaren er lagd av Beate Bursta ved Medieproduksjonsutdanninga, UiT, og Kristin Nicolaysen, Nicolaysen Film AS.  

I Joikefeber møter vi en ung Oslo-jente som vil lære seg å joike fordi mormor var same fra Vest-Finnmark, men hun får ingen hjelp på musikklinja hun går på.  Hun må til Finnmark for å lære, blant annet til Gjertrud i Snefjord.

 

joik-page-001_500x332.jpg

 

 

Med inspirasjon fra de gamle Snefjord- joikene – dokumentert av musikkforsker Ola Graff, forteller filmen på en humørfylt og innsiktsfull måte om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker - og hva man kan joike.  På den ene sida er det en humørbombe som skaper smil, latter og gode følelser. På den andre sida er det sårhet, alvor og dybde som utvider horisontene for filmen, og som gjør at latteren og humøret får en ekstra bunn.  Filmen er produsert og regissert av Ellen-Astri Lundby som tidligere har lagd «Min mors hemmelighet»

 

Pilot Joikefeber: http://vimeo.com/84056631

Filmskaperne for begge filmer vil være tilstede under filmvisningen torsdag 29.mai og som starter kl. 18.00 i Samfunns-salen, Havøysund.

 

Skjema