Midlertidige sykehjemsplasser på helsesenteret

På kommunestyremøtet på fredag skal etableringen av midlertidige sykehjemsplasser på Havøysund helsesenter diskuteres. Det virker som om alle er enige om at det er behov for flere plasser, men det er uenighet om blant annet plasseringen. Eldrerådet har vedtatt at plassene ikke skal være i kjelleren på helsesenteret. De ønsker andre alternativer vurdert.

I forbindelse med administrasjonens forslag om å etablere fire midlertidige sykehjemsplasser i kjelleren på helsesenteret, er det utarbeidet et skisseprosjektet. Kostnaden er anslått til kr. 800.000,-. I tillegg er det behov for inventar og utstyr, kostnadsberegnet til ca. kr. 250.000,- Etablering av midlertidige rom i kjelleretasjen, vil ifølge helse- og sosialadministrasjonen bety økte stillingshjemler tilsvarende tre årsverk fordelt på seks 50 % stillinger. Kostnadene til disse stillingene inkl. vikarutgifter er beregnet til ca. kr. 1.100.000,-.

 

Eldrerådet er imot at rommene etableres i kjelleren. Eldrerådet fattet følgende enstemmige vedtak i saken: (Dette vedtaket var ikke formannskapet kjent med da de fattet sitt vedtak).

Fellesrådet for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne går ikke inn for at midlertidige sykehjemsplasser skal plasseres i kjelleretasjen på Havøysund helsesenter, og har følelser for de pasienter som eventuelt skal plasseres der.

Rådet ber om at det vurderes andre løsninger, for eksempel  at man ser på om andre funksjoner så som kjøkken (permanent løsning) og legestasjon kan plasseres i kjelleretasjen.

 

Omsorgskomiteen har også behandlet saken. De vedtok følgende mot 1 stemme: (Omsorgskomiteen fattet sitt vedtak før eldrerådet)

Omsorgskomiteen vedtar å starte arbeidet med å etablere fire midlertidige sykehjemsplasser. Oppstart bør komme i gang så snart. Sykehjemsplassene skal plasseres i kjelleretasjen på Havøysund helsesenter, tidligere fysioterapi lokaler.

Omsorgskomiteen vedtar å opprette seks nye stillingshjemler på 50 prosent i tilknytting til etableringen av nye plasser.

 

Forslaget som fikk en stemme var slik:

Omsorgskomiteen ber administrasjonen å starte arbeidet med etablering av 4 nye midlertidige sykehjemsplasser. Oppstart bør komme i gang så snart som mulig.  Pleieressursene forutsettes i tråd med vedtatt ”Medvitarrapport av oktober-06”

 

Det er formannskapet som innstiller til kommunestyret. Følgende innstilling ble vedtatt med 3 mot 2 stemmer:

Kommunestyret vedtar å starte arbeidet med å etablere fire midlertidige sykehjemsplasser. Oppstart bør komme i gang så snart som mulig. Sykehjemsplassene skal plasseres i kjelleretasjen på Havøysund helsesenter, tidligere fysioterapilokaler.

Kommunestyret ser at opprettelse av 4 midlertidige plasser krever noe mer ressurser. Kommunestyret vil komme tilbake til ressursbehov sammen med gjennomgang av hele organisasjonen og disponering av tilgjengelige ressurser.

 

Innstillinga til kommunestyret fra formannskapet som ble nedstemt med tre mot to stemmer var slik:

Kommunestyret vedtar å starte med å etablere fire midlertidige sykehjemsplasser. Oppstart bør komme i gang så snart som mulig.

Sykehjemsplassene skal plasseres i kjelleretasjen på Havøysund helsesenter, tidligere fysioterapilokaler.

Kommunestyret vedtar å opprette seks nye stillingshjemler på 50% i tilknytning til etablering av nye plasser.

 

 

Skjema