Ragnar_145x109

Ny leder i regionrådet

Ordfører Ragnar Olsen fra Kvalsund kommune ble valgt til ny leder i Vest-Finnmark Regionråd med ordfører Laila Davidsen, Alta kommune, som ny nestleder.

Både Ragnar Olsen som representerer AP og Laila Davidsen fra Høyre er nyvalgte ordførere. Imidlertid har Ragnar Olsen fartstid som ordfører fra tidligere og har også i perioden 2006 – 2007 vært leder av regionrådet. Det var nesten fullt oppmøte i regiontinget i Vest-Finnmark Regionråd tirsdag 6. desember i Hammerfest. Fem politikere fra hver av kommunene er valg inn til regiontinget som man gjerne kan kalle for ”årsmøtet” for regionen.I tillegg til valg ble årsmelding, regnskap og budsjett behandlet.

Næringsnettverket la også fram til behandling sin Strategiske Plattform for 2012 som er en konkret handlingsplan for regionale næringsutviklingstiltak i 2012. For gjennomføring av tiltakene tilfører bla kommunene midler til dette.

Direktør John Masvik i Finnmark Kraft AS fikk også anledning til å orientere om planer de har for kraftutbygging i Finnmark og spesielt Vest-Finnmark. Flere vindkraftverk både i Kvalsund, Hasvik og Måsøy er under planlegging og konsesjonsbehandling

Skjema