Nye innbrudd - rettsikkerheten i fare

Natt til lørdag var det nye innbrudd i Havøysund. Denne gangen var det Rådhuset og Coop’en som var utsatt. Gjerningsmannen ble observert og kunne ha blitt tatt på fersk gjerning, men da politiet ikke har helgevakt ble ikke gjerningsmannen tatt. Dette går på rettsikkerheten til innbyggerne, mener rådmannen.

En forbipasserende i Nordregate i Havøysund hørte i firetida natt til lørdag at det singlet i glass på Havøysund Coop. Vedkommende så en person ta seg inn på kontorene i butikken. Han ringte da politiet i Hammerfest. Politivakta i Hammerfest kunne  fortelle at det ikke er politivakt i Havøysund denne helga. Politivakta ber den som observerer ugjerningen om å forholde seg rolig og observere det som skjer. Innbruddstyven er inne på Coop’en i 10-15 minutter. Han hopper deretter ut av vinduet, springer opp mot omsorgsboligene og svinger opp mot Søndregata. Det virker som om vedkommende videre har løpt ned mot Helsesenteret.

 

Politivakta i Hammerfest kontakter Måsøy brannvesen ved overbefalsvakt og avdelingsingeniør Marianne Juul for å sikre åstedet. Brannvesenets overbefalsvakt registrer da at det også har vært innbrudd på Rådhuset.

 

På Rådhuset ble ligningskontoret, sentralbordet og formannskapskontoret utsatt for innbruddstyvens ugjerninger. På Coop’en  er hvert fall en rute knust. I tillegg ble det funnet spor i området, samt en pose med sprit og mineralvann som settes i sammenheng med hendelsen. Politiet ønsker opplysninger i saken  dersom noen har observert noe som kan knyttes til saken.

 

Dersom det har vært en organisert politivaktordning i Havøysund denne helga, så hadde innbruddstyven mest sannsynlig vært tatt. Det er politimesteren i Vest-Finnmark som er ansvarlig for politivaktordningen i Måsøy kommune. Rådmannen i Måsøy mener at  politivaktordningen i Måsøy er så dårlig at det går på rettsikkerheten løs for innbyggerne.

 

Les også artikkelen Fritt spillerom for kjeltringer i Måsøy i Finnmark Dagblad.

Skjema