Ole ivars_145x120

OLE IVARS kommer til Hav√łysund!

31. mai neste år har Havøysund Skiklubb ny dansegalla i Polarhallen. Denne gangen har man sikret seg 50 års jubilanten OLE IVARS og 40 års jubilanten Saturn. Mao to veldrevne og populære danseband som til sammen kan feire 90 års jubileum i 2014. Og feiringen starter i Havøysund.

OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre. Tidligere har det vært moderlandet som har vært nedslagsfelt, men nå har også svenskene virkelig begynt å interessere seg for dette norske fenomenet, som må sies å være noe langt mer enn et danseband. I 2007 fikk de sin FØRSTE SVENSKE GULLPLATE! De har spilt for ”folket” i hele sin lange karriere, men i de siste årene har de også spilt for fulle hus i kirker, konserthus, ja, til og med på åpningen av Den Norske Opera & Ballet ble det Ole Ivars som ble tildelt det ærefulle oppdrag å spille til dans. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter fra inn- og utland.  I 2009 gjorde de også stor lykke i Klassefesten med Dan Børge Akerø.

OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 7 Priser, pluss den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 11 ganger er de nominert fra 1996 til i dag. De fikk sin seneste i mars 2011, for sin foreløpig nyeste produksjon, ”Stjerneklart”.

OLE IVARS har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-plater, både for LP, CD og DVD.

OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen ”Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet udødelig som landeplage, gjennom NRK’s  TV-program om låten. Programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret NRK OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND!! Bandet har også fått mange kulturpriser.  I 2008 deltok de også i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen,  mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje i Sølv, først og fremst for alle  låtene han har skrevet gjennom over 25 år. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen,  Nei, så tjukk du har  blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land , Som i Himmelen og Stjerna te’n Vebjørn Sand. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med.


Saturn kommer fra Alta. Bandet feirer 40 års jubileum. Saturn er kjent over hele landet og er etterspurt til dansearrangement. Bandet har spilt i Havøysund flere ganger, sist på dansegalla i Polarhallen for 2 år siden.

 

Ole ivars.jpg
  

 

Skjema