30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Lette snøbyger 1
Kongeparet_145x193

Ordførerens hjørne - kongebesøk

Denne uken har i hovedsak gått med til deltakelse på Fylkesmannens årlige kontaktmøte i Vadsø.

Dette er et forum hvor ordførere og rådmenn fra hele fylket møtes og hvor Fylkesmannen orienterer om de utfordringer vi står overfor og de statlige føringer som ligger foran oss.

Et av de aller viktigste temaer på konferansen var kommunereformen. Som dere sikkert kjenner til har regjeringen bedt alle kommuner om å arbeide med reformen, se på nå situasjonen og vurdere fremtiden, for så å konkludere med om en kommunesammenslåing vil være løsningen på sikt, eller om vi fortsatt skal stå alene – slik vi har gjort det i over 175 år allerede! Innen 2020 må vi ha tatt en bestemmelse, men før den tid skal det jobbes hardt og alle skal bli hørt.

 

Den største og gledeligste nyheten var selvsagt da vi fem kystkommuner – Kvalsund, Måsøy, Lebesby, Gamvik og Nesseby – fikk meldingen om at kongeparet vil besøke oss. Til Måsøy kommer de den 16. juni, og vi skal forberede oss så godt vi kan. Dette blir folkefest. Programmet for besøket er selvsagt ikke utarbeidet ennå, men så langt er det allerede klart at «folkefesten» vil finne sted mellom kl. 1530 og 1700. Senere på kvelden avsluttes besøket med inviterte gjester til middag på Arctic Wiev.

Dette gleder vi oss sammen til.

 

Om ikke mange dager er solen tilbake. Selv har jeg fått en liten forsmak allerede da denne vidunderlige planeten viste seg i en kort stund i Vadsø i uken som gikk. Jeg glemte å ønske meg tre ting (slik som seg hør og bør når solen kommer tilbake), men regner med å få sjansen igjen når den dukker opp hos oss. Det var for øvrig en kald, men nydelig kjøretur til og fra Vadsø. I Karasjok målte vi minus 37 på tilbaketuren, noe som gjorde at vi ikke tok sjansen på å gå ut av bilen.

 

Ordførerens hverdag er til tider travel – men spennende. Selv om jeg ikke hadde så mange nyheter å komme med denne gangen, synes jeg det er riktig å holde kontakten.

Ha ei riktig god helg – og gled dere til kongebesøket.

 

Gudleif

Skjema