IMG_3570_145x109

Påsken er like om hjørnet.

Selv om påsken er like om hjørnet er det fortsatt stor aktivitet innenfor fiskeriene. Båtene ligger i kø for å få levere og bedriftene går så det suser. Det dras stor fin torsk på juksa, og bedriftene kommer til å ha mottakene åpne hele påsken.

Som dere sikkert har lest på våre hjemmesider er det kommet to nye fartøy til kommunen. Jeg har i ettertid fått vite at det er kommet enda flere, og disse vil vi markere med plakettoverrekkelse når tiden er inne for det. Det er betryggende å se at det investeres i fiskeriene her hos oss. Uten et aktivt fiskermiljø ville det vært magre tider her ved kysten, så dette ser veldig lovende ut.

 

Tirsdag hadde vi celebert besøk i bygda vår. I forkant av det kommende besøket av kongeparet i juni kom det representanter fra Det Kongelige Hoff, politi og Fylkesmannen for å se på forholdene. Det vil bli folkefest på fotballbanen den 16. juni etter at Kongeskipet har lagt til ved dampskipskaia. Mange er allerede engasjert i å få laget et program for dagen, så dette kommer til å bli spennende. Vi kommer selvsagt med ytterligere informasjon etter hvert som brikkene faller på plass, så det er bare å glede seg. Dette kommer til å bli en minnerik dag for oss alle. Det er forresten allerede avklart med Boreal at båtavgangen fra Havøysund og ut i distriktet utsettes til kl. 18.00 denne tirsdagen slik at alle i kommunen skal ha mulighet til å kunne delta på festen.

 

Torsdag var det åpning av vårt nye digitale klasserom på biblioteket, med det aller nyeste av digitalt utstyr som finnes på markedet. Dette gir oss store muligheter innenfor studier, møtevirksomhet og mer enn det jeg kan forestille meg. Alt det tekniske utstyret – som er tilgjengelig for alle som vil benytte seg av det – er en gave fra oljeselskapet ENI – Norge. Ordføreren fikk overrakt gaven fra ENI-Norges representanter Bård Dyrseth og Bjørn Bjørgve. ENI-Norge driver med oljevernberedskap, produksjon og letevirksomhet på Goliatfeltet. I løpet av april vil deres nye plattform, som er bygd i Sør-Korea, ankomme Hammerfest før den taues 80 km ut på feltet for klargjøring av drift.

 

Fredag morgen var det påskefrokost i Høtten barnehage. Hyggelig å kunne treffe barn, ansatte, foreldre og foresatte til en frokostprat tidlig på morgenkvisten. Dette er etter hvert blitt en tradisjon som jeg håper vil fortsette i årene fremover. Takk for at vi fikk komme!

 

Til høstens kommunevalg, som finner sted 13. og 14. september, er det innlevert 3 lister så langt. Det blir spennende å se hvem som skal overta ordførerkrakken når den tid kommer. Blir det Georg Mathisen fra Arbeiderpartiet, Knut Arnestad fra Høyre eller undertegnede fra Senterpartiet? Dette er det du som skal avgjøre om noen måneder.

 

Etterjulsvinteren har vært av den umulige sorten, med mye kuling og uvær. Allikevel fikk vi et snev av påskefornemmelser denne uken med sol fra skyfri himmel, nysnø og stille.

Vi drømmer jo alle om påskesol, Kvikk-Lunsj og appelsin i dagene som ligger foran oss. Om du tilbringer påskeferien på fjellet eller i fjæra ønsker jeg deg – og alle innbyggerne i kommunen – en riktig god påske.

 

Hilsen Gudleif

 

påske.jpg

Skjema