Klippfiskdisk i supermarked i Lisboa

Portugisk TV i Havøysund

I denne uka har SIC TV, som er Portugals største tv-selskap, vært på et 2-dagers opphold i Havøysund for å lage tv-program om fangst og produksjon av torsk med fokus på klippfisk.

  1 / 9 
 
Klippfiskdisk i supermarked i Lisboa 
Klippfiskdisk i supermarked i Lisboa
 


SIC TV har 6-7 millioner seere og programmet skal etter planen sendes i høst. Med på turen var den portugisiske kjøkkenchefen Vitor Sobral som er kjent i Portugal som en fornyer av tradisjonelle oppskrifter og fra matprogrammer på tv. Han har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker. Under besøket i Havøysund hentet han bl.a. ideer og bilder til hans nye kokebok som vil inneholde nærmere 500 oppskrifter på torsk.

I Havøysund fikk Vitor Sobral og tv-teamet oppleve hvordan torsk tilberedes tradisjonelt her oppe med et "hjemme-hos-oss-besøk" hos ordføreren som ble kyndig assistert av Logen og Stein-Rune fra hotellet.

I tillegg til besøk på Klippfisktørkeriet fikk også det portugisiske følget prøvd egne fiskeferdigheter med flere flotte torsker som resultat. Det vellykkede oppholdet ble avsluttet med et middagsarrangement på Arctic View i et strålende vær. Der ble det servert klippfisk fra Klippfisktørkeriet og egenfanget torsk tilberedt på portugisisk vis.

Skjema