30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Lette snøbyger 1
IMG_3545_145x109

Positive holdninger og godt humør

Det ble en flott start på denne uka i form av et avisintervju i FD med Eirin Larsen. En ungdom som ser så positivt på det å bo i Måsøy kommune vil ha en god smitteeffekt. Takk Eirin.

Sist søndag var det gudstjeneste i Havøysund kirke hvor vi fikk høre lyden av det nye orgelet traktert av Victoria. Skal si at det var stor forskjell fra det vi opplevde tidligere med et nedslitt orgel som har gjort sin funksjon i omkring 50 år. At det er befolkningen og bedriftene som har gjort det mulig å finansiere nytt orgel synes jeg er flott, og jeg retter en stor takk til alle som har bidratt.

 

Mandag ettermiddag hadde vi, under en enkel tilstelning på hotellet, utdeling av fagbrev til de som har gjennomført sin utdannelse i løpet av 2014. Til sammen 10 personer har avlagt prøven, og dette innenfor fagene akvakultur, ambulanse, elektriker, energimontør, fiske og fangst, helsearbeider og servitør. Gratulerer til alle sammen og lykke til videre. Jeg ønsker selvsagt at alle disse blir værende i kommunen i tiden som kommer.

 

Det har vært mange henvendelser vedrørende Havøysundveien. At den er stengt eller kolonnekjørt når været skulle tilsi fri ferdsel er det mange som ikke skjønner. Når informasjonen attpåtil er mangelfull er det lett å forstå at reisende blir frustrerte. Jeg vil tro at de fleste aksepterer stengte eller kolonnekjørte veier når situasjonen tilsier det, men da må de kunne få lett tilgjengelig informasjon om dette. Nåværende informasjonskanaler fungerer dessverre heller dårlig, og dette vil jeg ta opp med Vegvesenet i møte den 17. mars.

 

Bemanningssituasjonen på teknisk etat er for tiden ikke tilfredsstillende. På de siste 5 årene har det vært en reduksjon fra 17 til 9 ansatte i etaten, noe som er merkbart. Oppgavene for de som jobber innen etaten har ikke blitt mindre, og på kontoret til teknisk er det for tiden bare en ansatt. Stillingen som teknisk sjef har vært utlyst, og administrasjonen går nå gjennom søkermassen for å se om det er kvalifiserte søkere til jobben. Det ligger foran oss store oppgaver både innenfor vann, avløp og veier, for å nevne noe. «Gutta på teknisk» står på hele tiden, og de fortjener ros for innsatsen.

 

Det har vært mye værprat den siste tiden. Den ene uværsmeldingen har avløst den andre, men allikevel synes ikke jeg det har vært så galt allikevel. At hårsveisen blir litt umedgjørlig til tider får vi da tåle. Det er nok verre for de som har sitt virke på havet. En liten prat med en av fiskebedriftene på stedet forteller at det til nå ikke har vært en eneste hel uke med full drift så langt. Dette er jo ikke bra når vi vet at havet «koker» like utenfor stuedøra vår, men værgudene er til tider umedgjørlige.

 

Vi er nå inne i siste fase i forbindelse med at 5 av våre boliger skal legges ut for salg. Om du er interessert så anbefaler jeg deg å følge med på kommunens nettsider i dagene som kommer. Det er også mulig å få utlevert prospekt på Servicetorget.

 

Selv om det kommer til å blåse litt også denne helgen tror jeg nok at jeg vil ta meg en tur ut i frisk luft. Blir du med?

 

God helg.

 

Hilsen Gudleif

IMG_3545_1.jpg

 

Skjema