Sveinungnær_100x148

Presidenten blir rektor på Gunnarnes

Sveinung Tangstad heter den nye rektoren på Gunnarnes skole. Han kjenner kommunen fra før, da han var med på å arrangere Highland Games i Snefjord nå i sommer, og han er fortsatt president i Norwegian Highland Association.

Årsaken til at han har søkt seg jobb i Måsøy er at han alltid har ønsket seg nordover. Sveinung er egentlig oppvokst i Vesterålen. Han mener at det vil skje mye interessant i Nord-Norge de kommende årene. Han har selv spesialisert seg på HMS-IK (helse, miljø og sikkerhet og intern kontroll) og ser etter muligheter for å jobbe med det i framtiden.

 

Sveinung Tangstad er president i Norwegian Highland Association, Som president er Sveinung Tangstad selvskreven medlem av den internasjonale sammenslutningen for Highland Games. Sveinung Tangstad har en lang merittliste. Han har i perioder livnært seg på ”sporten” sin. Han er utdannet historiker og pedagog. Han har også vært offisielt medlem av dronningsmorens tautrekkingslag i  England. Dronningmoren var svært opptatt av tautrekking.

 

På spørsmålet om han vil bruke skjørt som rektor, ler han og spør tilbake om det ikke er kilt du mener.

 

-Nei, kilt blir ikke brukt i klasserommet, smiler han. Kilten blir brukt i forbindelse med Highland Games lekene, og den skal bli flittig brukt nå i sommer. I år blir det arrangert Higland Games tre steder i Nord- Norge. Snefjord er selvskreven, og i tillegg vil lekene bli arrangert i Mo i Rana og på Ibostad.

 

Asta Rødtang som er avtroppende rektor på Gunnarnes, har nå flyttet til Havøysund med hele familien på ti. Mannen har nå et vikariat som sosialkonsulent i Måsøy, og hun selv skal være lærer på Havøysund skole. Familien er for øvrig på jakt etter å kjøpe hus i Havøysund.



Sveinungtorg_530x398
Det e nåkka muskler i karen...

Skjema