Sminking a_100x76

Rapport fra kulturskolefestivalen i Hammerfest 29.10 - 1.11

Som ny Kulturskolerektor er det første gang jeg har vært med kulturskolen på et arrangement. Jeg har i forbindelse med Kulturskolefestivalen i Hammerfest lagd en liten ”rapport” som forteller litt av det som kulturskole elevene var med på.

Se flere bilder her...

Den forunderlige reisen

Den forunderlige reisen startet fra Havøysund skole kl.12.00, torsdag 29 oktober 2009. I Olderfjord var det bussbytte og Måsøy kulturskole kjørte videre i buss med Porsanger kulturskole. Linda reiste på bussen med elevene. Da bussen kom til Hammerfest ble alle sluppet av på Arktisk Kultursenter(AKS). Her ble Måsøy kulturskole registrert og alle kunne gå en runde i byen før bussen kjørte alle opp til Fuglenes skole hvor elever og reiseleder Anne Karin Amundsen, skulle lage ”basen vår”. ”Basen vår” i disse dagene var et klasserom, fylt opp av pulter og stoler. Disse ble stablet i en del av rommet og elevene lagde soveplass med madrasser, benker og annet. Bager og sekker var fylt med klær(for workshop/dans) og klær for fest. Heldigvis var det en butikk i nærheten slik at alle fikk fylt opp med ekstra næring som; potetgull, smågodt, brus og annet som kan styrke en kulturskole elev`s kropp! Måsøy kulturskole var klar for Hammerfest! 

Lunsj

Åpningsforestilling

Vi ble hentet på Fuglenes av buss kl.18.30 for å være på AKS under åpningen til Kulturskolefestivalen. I Ole Olsen salen vises en flott forestilling med alle elever fra Hammerfest Kulturskole. Konferansier er Tarjei Jensen Bech og Kim Rayner Monsen og de introduserer alle som er med i forestillingen før hver opptreden. Det er ca 110 elever fra de yngste til de eldste, som opptrer med ballett, band, hip hop, småstrykere og skolekorps. Det er en heidundrende åpning og salen koker av energi og engasjement.Mange av elevene fra Havøysund kjenner nu litt på SCENESKREKKEN… Vi blir servert middag i Foajeen og alle er sulten, opprømt og spent. Lapskausen er kjempegod!

sminking i

Fredag

Alle er oppe klokka 07.00, spiser en god frokost og smører lunsjpakke, før bussavgang til AKS. Her er det oppmøte og start på workshop klokka 8.30. Det er flere ulike workshop for band og dans som elevene fra Havøysund deltar i. Alle deltar med entusiasme, engasjement og de fleste synes dette er spennende.

Kl.14.00 ordner Linda et øvings rom for Måsøy kulturskole slik at alle får gått gjennom hele stykket med dialog, sang og musikk. Forestilingen denne kvelden er fra Vadsø, Tana, Porsanger, Alta og Nordkapp og vises fra kl.18.00 til 20.00 i Ole Olsen salen. En fremføring med gode prestasjoner innen musikk, break dance og sang. Publikum blir så engasjert og glad at de selv ender opp på scenen, i full dans.

Etter forestillingen deles alle deltakere i to grupper, hvor en gruppe skal på skattejakt i Hammerfest by. Den andre gruppen skal til Fuglenes skole for å spise middag, så bytter man etterpå. Fredagskvelden er alle slitne og fornøyde når reiseleder Anne Karin sier godnatt og slukker lyset.

workshop b

Lørdag

Frokosten klokka 7.00 er tidlig for voksne og elever! Men alle stiller og de fleste lager lunsjpakke. Klokka 8.30 er alle tilbake på AKS og deltar i sine workshop.

Klokka13.00 starter generalprøver for Måsøy, Sør-Varanger og Loppa. Hanne kjører mellom Fuglenes skole, hurtigrute kai, flyplass og AKS for å hente/bringe: glemt utstyr, skuespiller som har mistet hurtigruten, pianolærer osv…

Kl 14.00 er alle klar på garderobe for sminking og gjett at det må gå unna. Vi er alt for sent ute! I hui og hast må Alfred og Hanne opp på Fuglenes igjen for å hente madrass. Det går tregt på generalprøven, glemte replikker, glemte å synge, glemte å bevege sæl…ja nu kjenner flere at stresset kommer. ”Hvordan skal det her gå????”

Kl.1600 Sitter Hanne med hjertebank, som publikummer og er klar med fotoapparat. Sør-Varanger og Loppa fremfører sine forestillinger med både sang og musikk. Konferansier Tarjei Jensen Bech og Kim Rayner Monsen introduserer Måsøy kulturskole med åpningsnummeret, hvor Marina spiller et lite stykke på piano.

Så blir scenen mørk. Band og killinger, madrass, gyngestol, klokke og geitemor er på plass når lyset kommer på igjen og, Rockeluven er i gang!! Det blir en kjempeflott forestilling hvor alt er perfekt tima! Publikum ler, koser seg og gir Rockeluven en stor applaus når de er ferdig. Hanne innrømmer; stoltheten var enorm og gleden over elevenes fantastiske prestasjon var stor.

Etterpå fikk alle en velfortjent middag på Fuglenes og elevene fikk dusjet og stelt seg før de ble fraktet ned til AKS. Konserten Better Of On Monday var i Foajeen og disko med filmvisning ble avviklet i Ole Olsen salen og frityren. Filmen som ble vist var ”Falme”.

I Finnmark Dagbladet lørdag 31 oktober kan man lese at bla. to av elevene fra Måsøy kulturskole oppfordrer alle til å møte opp på kulturting! Kulturskolekontoret kan ikke annet enn å støtte seg til denne uttalelsen og ønske alle i Måsøy kommune en god arbeids uke!

Intervju Iselin Hustad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

Se flere bilder her...

 

 

 

Skjema