Logo_80x62

REGIONRÅDET ØNSKER PARTNERSKAPSAVTALE

Vest-Finnmark Regionråd har sendt en henvendelse til Finnmark fylkeskommune med spørsmål om å få en 3-årig partnerskapsavtale for tiltak som kan fremme nærings- og samfunnsutvikling i regionen.

Under behandlingen av høringsforslaget til Regionalt Utviklingsprogram 2010 – 2013, ble spørsmålet om muligheten for en 3-årig partnerskapsavtale mellom Finnmark fylkeskommune og regionrådet reist. Regionrådet ba administrasjonen ta opp spørsmålet i tillegg til at det også fremkommer i vår høringsuttalelse.

Flere andre fylker har erfaringer fra lokale partnerskapsavtaler hvor en legger en økonomisk pott i bunnen for gjennomføring av tiltak. Dette vil forplikte alle parter i lokal og regional næringsutvikling. Slike avtaler har gjerne en tidsbegrensning på 3 år.

Etter regionrådets mening gir en partnerskapsavtale forutsigbarhet for tiltak for å fremme næringsutvikling over kommunegrensene. Midlene som settes til disposisjon må bygge på de strategier og tiltak som det enkelte regionråd har vedtatt og må videre implementeres i den fylkeskommunale RUP. En slik partnerskapsavtale vil forplikte kommunene langt sterkere i et regionalt utviklingsarbeid enn dagens RUP gjør.

 

Skaidi  09  001

Skjema