(Finnmark Dagblad)

– Dette er steikanes artig, fastslår dansegallasjef Arvid Mathisen, som tidligere år på det meste har talt 60-70 bobiler på dansegalla.

Allerede på lørdag ettermiddag nærmet det seg utsolgt. Da hadde to busser kurs fra Alta og Hammerfest til Havøysund, mens bussen fra Lakselv ble kansellert på grunn av for liten interesse.

Passerte 100

– Vi har fått besøk av folk fra hele Finnmark, og utrolig mange fra Alta i år, forteller Arvid, som ikke lot seg stresse da bobil nummer 100 rullet inn.

– Vi får bare plassere dem oppover der, peker kameraten Jan-Robert Nergård, som en periode sprang mellom å dirigere bobiler og partybuss samtidig som han solgte billetter.

Ventet på bandet

Samtidig nærmet bandet Ole Ivars seg Havøysund, og arrangørene ventet med lydmann.

Det gjorde også selvutnevnt velkomstkomité, dugnadsdamene Gro Anita Mikkelsen og Tove Nergård Mathisen, som gikk og gledet seg til å møte spillemennene Arne Willy Foss, Bjørn Elvestad, William Kristoffersen, Tore Halvorsen, Ole Ødegård og Arild Engh.

– Vi skal ta bilder, smiler damene, men får ny beskjed om at bandet først skal på hotellet.

– Kjempeservice

Utenfor Polarhallen var stemninga tidlig på topp i både bobiler og campingvogner

– De første kom på onsdag og torsdag, og de fikk med seg sola, smiler Jan-Robert Nergård, selv om ikke tåka la noen som helst demper på festen.

Fra en partybuss sprettet Vibeke Brun ut og inn i hallen for å kjøpe billetter, men arrangøren kunne ikke ta mot kortet hennes, så Nergård måtte kjøre henne for å få tatt ut penger.

– Kjempeservice, smilte Brun, da hun lett på tå danset seg ut av hallen og inn i bussen.

Skryt fra Alta

– Dette er andre gangen vi er her, forteller Arnt Eriksen og Kolbjørn Rikardsen fra Alta, som benyttet dagene til å prate med folk fra hele Finnmark.

– Det er skikkelig trivelig å møte folk på denne måten, fastslår altaværingene, som skryter ekstra av Havøysund.

Både service og prisnivå får hederlig omtale fra de to.

Fornøyd med priser

– I går var vi i partyteltet nede på torget. Det er veldig bra at de kan arrangere tilstelninger uten å ta skyhøye priser, sier altaværingene, men er litt bekymret for kostnadene skiklubben har påtatt seg for kjøp av musikk.

– Det ble nevnt 250.000 kroner. Om det er rett vet vi ikke, men det er i så fall store kostnader, sier Kolbjørn, og er glad det ble rekordbesøk i år.

– Har dem solgt alle billettene går dem forhåpentligvis i pluss, skyter kameraten inn.

Vært i alle år

På helt motsatt side av plassen sitter noen andre altaværinger og koser seg foran sin bobil.

– Jeg har vært her i Havøysund hvert år. Altså seks ganger, forteller Ellen Kemi.

Opprinnelig er hun fra Karasjok, og helgas dansegalla er bare starten på en lang og innholdsrik dansesommer i bobil for hennes del.

– Vi må kose oss. Det er dette som er livet, blunker hun.

To dansegallaer til

– I begynnelsen av juli kjører vi til Gudbrandsdalen for å delta på Seljordfestivalen, forteller Ellen, som her vil få et gjensyn med Ole Ivars og over 20 andre artister og danseband.

Blant annet PK & Dansefolket, Anne Nørdsti, Rune Rudberg og Ingemars.

– Uka etter kjører vi til Sverige og dansbandsveckan i Malung, smiler Ellen, som i alle fall får trimmet sine danseføtter i år.

– Vi gleder oss allerede, men Havøyund kommer vi til hvert år. Det er helt sikkert, slår den danseglade altakvinnen fast.

Strålende fornøyd i år

Arvid Mathisen og skiklubben får skryt fra tilreisende og fra innbyggere etter helgas dansegalla.

– Det er så morsomt at vi får til noe her i Havøysund som faktisk trekker til seg så mange folk, sier Anniken Johansen til Finnmark Dagblad. Og hun er bare en av mange nøytrale publikummere avisen har snakket med, og som stråler om kapp med arrangørene.

Det var en stund fullt, men arrangøren hadde satt av 50 billetter til hver av bussene, som skulle komme. Da bussen fra Lakselv ble kansellert åpnet det for at de siste nølerne i Havøysund klarte å få billetter.

– Men vi er oppe i 500 solgte billetter likevel, sier dansegallageneralen.

– Det kom folk fra hele Finnmark. Så vi må si oss kjempefornøyd, fastslår han.