IMG_0915_740x493_cropped_100x74

Sammen i Mørketi'a

Vi har bak oss en helg – den første i advent – med mange, flotte arrangementer under benevnelsen ”Sammen i Mørketi’a”. Og jammen var vi sammen fra åpningen av julegata fredag ettermiddag med fyrverkeri fra coopen-taket og tenning av julebelysningen til avslutningen søndag ettermiddag med tenningen av julegrana på Torget. Masse folk på de forskjellige arrangementene og full kirke under den nydelige konserten ”Lyd i Mørketid”.

  1 / 23 
 
Torget i Havøysund 
Torget i Havøysund
 


Det startet fredag ettermiddag med godt oppmøte til hotellets buffet. Etter fyrverkeriet og tenningen av julebelysning i gatene, strømmet folk innom de kveldsåpne, juleutstillings-pyntede butikkene for å se, oppleve og komme i adventsstemning – og kanskje for å gjøre seg en og annen godhandel. Godt besøk også på julemarkedet – de forskjellige salgsutstillingene. Barna hadde tilbud om kanefart – hest og kjerre-tur langs Strandgata. Og på kaia gikk torsketunge- og krabbesalget strykende.

 
Lørdag ettermiddag ble den nye ”Musikkbingen” åpnet av varaordfører. Her kan våre unge rockere meske seg i det ”lydtette” lokalitetene på 25 kvadratmeter. Og to band prøvekjørte et par låter for de fremmøtte skuelystne.
På kvelden fikk vi oppleve et høydepunkt med julekonserten i kirka. En aldeles herlig sammensetning av musikalsk nytelse med aktørene: Kai Somby, Anne Grete Preus, Alta motettkor og musikerne fra ”Musikk i Finnmark”. Og de dyktige musikerne uttrykte at de virkelig følte at publikum satte pris på konserten.
 
Søndag var det kjempegodt oppmøte på ”Barnas dag” – flott gjennomført av Småjentelaget til Havøysund idrettslag. Etter lysmessa i kirka var det tradisjonell tenning av julegrana på Torget – med sang og gang rundt juletreet til toner fra musikkforeningen og skolekorpset. Og så må vi ikke glemme de to julenissene – som gledet alle med en perfekt julenissefremtreden og barna med julegodter.  
Til slutt: En varm gløgg i foajéen på Rådhuset. Men hovedvarmen denne helgen var vel at så mange hadde så gode opplevelser sammen i denne innholdsrike adventshelgen – nå i mørketida.
 
Med dette vil vi ønske alle i kommunen en riktig fin adventstid!

Skjema