Kultugeneralen 003_150x100

Seks dager med fest

Nå blir det fest, seks dager til ende. Det var ikke helt enkelt å få tak i kulturukegeneralen i det hun hastet forbi med telefonen mot øret – noe må koordineres. Det meste er på plass, men ikke riktig alt. Kulturuka starter i dag klokken 17.00 med offisiell åpning klokken 19.00 i kulturteltet.

Kulturukegeneral Lisbeth Seppola kan fortelle at kulturuka starter klokka 17.00 med forestilling på samfunnshuset med sirkusartisten Leopold. Deretter følger en sirkusparade klokken 18.30, hvor den beste kostymen og den beste ansiktsmalingen blir premiert. Den offisielle åpninga skjer klokken 19.00 av ordføreren i kulturteltet på torget.

 

- Kulturuka er ei sammenhengende rekke med arrangement som gir mennesker i Måsøy

anledning til å oppleve, bivåne eller delta, forteller Lisbeth.

 

Bak de fleste arrangementene står det et lag, ei forening eller en organisasjon som bidrar til aktivitet og trivsel, som skaper kulturelle og sosiale møteplasser.

 

Kulturuka er tematisert og programmet er svært variert. Onsdag preges av kunst og fart, torsdag har fokus på fisk. Lørdag blir den store dagen hvor det skjer mest. Denne dagen er også markedsdagen hvor det blant annet åpnes butikk i  Helen Liens butikklokaler. Fotball blir det også både lørdag og søndag. Småjentelaget lover 200 tilskuere på banen på søndag. Det vises for øvrig til programmet som er sendt ut til alle eller til aktivitetskalenderen på hjemmesida til kommunen.

 

Kulturuka blir profilert på en bedre måte i år enn tidligere. Det er trykt program og plakater. Motivet på plakatene og programmet er plukket ut fra en tegnekonkurranse.  

 

Dersom du ikke har programmet for kulturuka, kan det hentes på rådhuset på sentralbordet hos Ulla.

Kultugeneralen 003_600x400
Kuturkonsulent Lisbeth Seppola viser fram kulturukeplakaten. Motivet er tegnet av Hilde Anita Vestli.

Skjema