30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 1
Selvika3-Havoysund-Norway-194_150x225

Selvika rasteplass får arkitektpris

Arkitektbyrå Reiulf Ramstad har mottatt arkitekturprisen "Betongtavlen 2013"

Betongtavlen er en ærespris som gis til byggverk i Norge, «hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte.» Prisen utdeles av Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) og Norsk Betongforening (NB) og tildeles etter innstilling av en komité bestående av to medlemmer oppnevnt av NAL og tre oppnevnt av NB. Prisen ble delt ut første gang i 1961.

Betongtavlen 2013 ble tildelt Selvika rasteplass, nær Havøysund. Anlegget får prisen for fremragende arkitektur og førsteklasses bruk av betong.

En kan forvente at anlegget vil være holdbart og kreve minimalt vedlikehold i svært lang tid, ja sågar virkelig bare bli vakrere og vakrere ettersom betongen patineres, sier juryen blant annet i sin uttalelse. – Vi har vunnet betongtavlen 2 år på rad! Det er det ikke andre norske arkitektkontorer som har gjort foruten Sverre Fehn og Lund & Slaatto og vi er stolt av å være i et slikt selskap, sier kontoret i en uttalelse.

Arkitekt Ramstad vant også «ECCS European Steel Design Awards 2013» for Trollstigeplatået i Rauma kommune, Møre og Romsdal.

 

På Selvika ligger rasteplassen med toalett, sykkelskur og grillplass som har full universell tilgjengelighet. Selvika har den eneste tilgjengelige sandstranden på strekningen mellom Snefjord og Havøysund. Rasteplassen ligger lunt til og er et populært utfartssted for befolkningen i Måsøy kommune på fine sommerdager.

Du finner flere opplysninger om norske turistveier her.

Skjema