30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 2
logo bufetat[1]

Slik sikrer du en fin julefeiring for barna ved samlivsbrudd

Omtrent halvparten av alle ekteskap ender med skilsmisse og julefeiringen kan være tøff for skilte foreldre. Uansett er julen barnas høytid, de voksnes behov må komme i andre rekke.

 

Bufetat ved familievernet har laget «Juleråd til skilte foreldre» om hvordan håndtere julefeiringen når dere har felles barn, men ikke bor sammen. 

 

-           Det viktigste er å huske på at julen er barnas høytid, og at man må tenke på hva som er viktig for barna, forteller familieterapeut og leder ved Familievernkontoret i Mosjøen, Lise Olderskog.

Omtrent halvparten av alle ekteskap ender med skilsmisse og julefeiringen kan være tøff for skilte foreldre. Uansett er julen barnas høytid, de voksnes behov må komme i andre rekke.

 

Bufetat ved familievernet har laget «Juleråd til skilte foreldre» om hvordan håndtere julefeiringen når dere har felles barn, men ikke bor sammen.  Det viktigste er å huske på at julen er barnas høytid, og at man må tenke på hva som er viktig for barna, forteller familieterapeut og leder ved Familievernkontoret i Mosjøen, Lise Olderskog.

Hvert år opplever rundt 20.000 norske barn at foreldrene skiller seg eller flytter fra hverandre, ifølge SSB. Mange foreldre sliter med å organisere julefeiringen og den først julen etter et samlivsbrudd kan være vanskelig.

-        Foreldre må uansett prøve å legge konflikter på is. Felles julefeiring kan fungere, men vi anbefaler å tenke nøye gjennom om en selv klarer å gjennomføre det. Feirer du alene, må du trygge barna om at du har det bra, sier Olderskog.        

 Sjekk også nettsiden www.familievernet.no/barnasjul  

Juleråd til skilte foreldre

·         Julen er barnas høytid

De voksnes behov bør komme i andre rekke.

·         Tenk på hva som er viktig for barna

Prøv å legge konflikter på is. 

·         Felles julefeiring?

Tenk nøye gjennom om du selv klarer å gjennomføre det.

·         Julefeiring alene?

Trygg barna på at du kommer til å ha det bra i julen. 

·         Julefeiringen er ikke tiden for å introdusere barna for nye kjærester

Vær veldig forsiktig med å bringe en ny partner inn i selve julefeiringen, før du er helt sikker på at barna har akseptert ham eller henne. 

·         Brus istedenfor rus

Barn trives best med voksne som oppfører seg slik de pleier og ikke forandrer seg fordi de har drukket alkohol.

Skjema